Μια ακόμα διάκριση για το νέο Audi R8, ήρθε κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2016.

Νέα διάκριση για το Audi R8

1.872 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/4/2016

Το Audi R8 Coupé κατέκτησε τον τίτλο “World Performance Car 2016” σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη για τα World Car Awards.

Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το R8 θεωρείται ένα από τα επιτυχημένα αυτοκίνητα στην ιστορία των World Car Awards. Ο προκάτοχος του μοντέλου έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία World Performance Car και ένα World Car Design of the Year στον διάσημο θεσμό, ενώ η δεύτερη γενιά του σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, κατόρθωσε να κερδίσει άλλο ένα, χαρίζοντας του το πρώτο βραβείο «World Performance Car 2016».

“Η πρώτη γενιά του μοντέλου μας άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η μάρκα μας premium και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το νέο R8 θα συνεχίσει την πορεία αυτή και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport”, δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της AUDI AG.

Το Audi R8 Coupé με τον V 10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις πιο υψηλές επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της μάρκας. Η κορυφαία έκδοση των 610 ίππων, επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 km/h.

Η υψηλή ευστροφία του κινητήρα, η ελαφριά κατασκευή και η δυναμική του ανάρτηση με το νέο σύστημα quattro αναδεικνύουν την οδική συμπεριφορά του νέου R8. Σε αυτό έχει ενσωματωθεί η τεχνογνωσία της μάρκας που αποκτήθηκε από τις συμμετοχές της εταιρίας στους αγώνες αυτοκινήτων στην διάρκεια των ετών.

22 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  R8

Tags: AUDI R8, 2016