Μοναδικό στιλ: η νέα A-Class πρόσθεσε δυναμισμό στην εμφάνισή αλλά ταυτόχρονα και μια πιο ώριμη δόση κομψότητας.

Ο premium χαρακτήρας προβάλλεται πιο καθαρά και πιο εύγλωττα πλέον.

Οι σπορ λεπτομέρειες στο εξωτερικό της A-Class κάνουν τη διαφορά.

Επιβλητικό το σήμα της Mercedes στην μπροστινή μάσκα της Α-Class.

Είναι σαφές ότι η Mercedes κινείται πια πολύ προσεκτικά σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, ειδικά στην ευαίσθητη κλάση της A-Class με την οποία έχει πειραματιστεί πολύ.

Δοκιμή: Νέα Mercedes A-Class

142.692 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2019)

Hey Μercedes, είσαι σίγουρα A-Class; Η νέα A-Class υιοθετεί πλέον τεχνολογίες κατευθείαν από την S-Class ενώ λανσάρει και νέες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης πριν από τα μεγάλα σεντάν της φίρμας. Γενικά με το νέο premium μικρομεσαίο πρέπει να ξεχάσεις πολλά από αυτά που ήξερες.

Η A-Class στηρίχτηκε από την αρχή της πορείας της στη στρατηγική της έκπληξης και του αιφνιδιασμού. H πρεμιέρα του 1997 έδειξε στον κόσμο μια Mercedes με ημίψηλο στιλ και MPV χαρακτηριστικά. Στη δεύτερη γενιά, στο κοκτέιλ προστέθηκαν ξεχωριστές τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις. Η επόμενη μεγάλη έκπληξη ήρθε με την τρίτη γενιά το 2012: τότε η στροφή προς τα κλασσικά χάτσμπακ ήταν μεν η λογική επιλογή, κανείς όμως δεν ήταν σίγουρος ότι η Mercedes θα την εκτελούσε τόσο ριζοσπαστικά, τόσο ολοκληρωμένα και εν τέλει με τόση επιτυχία. Διότι η A-Class είναι προπαντός μια ιστορία επιτυχίας, η οποία όμως γιγαντώθηκε με την τρίτη γενιά, το μοντέλο που τελειώνει τώρα δηλαδή.

Οι πέντε συνολικά εκδόσεις (A, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA) έχουν ξεπεράσει τα 3 εκ. αυτοκίνητα - αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός καθώς αφορά premium και όχι συμβατικό μικρομεσαίο. Στη νέα, αισίως τέταρτη γενιά A-Class, η έκπληξη κρύβεται κυρίως μέσα, στην ενσωμάτωση τεχνολογιών από τα πιο μεγάλα μοντέλα αλλά και στο λανσάρισμα κάποιων εντελώς νέων στοιχείων που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν συνεχίζεις να είσαι μέσα σε μια A-Class. 

Γνώριμη αλλά πολύ πιο όμορφη εμφάνιση
Είναι σαφές ότι η Mercedes κινείται πια πολύ προσεκτικά σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, ειδικά στην ευαίσθητη κλάση της A-Class με την οποία έχει πειραματιστεί πολύ. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι οι αλλαγές στην εμφάνιση της νέας γενιάς είναι πολλές και αισθητές. Κατ`αρχάς υπάρχει εδώ πολλή από την αισθητική της νέας CLS: τα φώτα είναι αρκετά αιχμηρά και κλίνουν έντονα προς την εμπρός μάσκα. Το καπό είναι πιο σφηνοειδές και χαμηλώνει πιο δυναμικά προς το εμπρός μέρος.

Αποθέωση του στιλ είναι τα πίσω φώτα σε σχήμα σταγόνας: διαιρούμενα πλέον με ένα τμήμα να περνά πάνω στην πέμπτη πόρτα και με μοναδική εμφάνιση τις νυχτερινές ώρες, είναι ένα highlight. Είναι επίσης πολύ κρίσιμο ότι ενώ το αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει γενναιόδωρα προς κάθε κατεύθυνση δεν έχει αλλάξει η γενική εικόνα του. Το αυξημένο μήκος (έχει πάρει 12 πόντους) έχει δώσει μια νέα οπτική ισορροπία και μαζί με αυξήσεις στο πλάτος και στο ύψος φαίνεται να δημιουργεί πολύ πιο σωστές αναλογίες. Σημαντικό για εμάς: οι έντονες καμπύλες στο πίσω μέρος και ειδικά χαμηλά, στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα. Εδώ η A-Class μοιάζει να έχει πάρει κάτι από τα πιο μεγάλα και πολύ ακριβότερα κουπέ της γκάμας. Μην ξεχνάμε ότι, οι πέντε εκδόσεις της απερχόμενης γκάμας θα γίνουν οκτώ στη νέα αυτή γενιά, η οποία μόλις ξεκινά. Οπότε μπορεί η νέα πεντάθυρη A-Class να δίνει μια γεύση και για ένα πιο δυναμικό μέλλον στα μικρομεσαία της Mercedes.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center