H Mercedes-Benz μας πρωτομίλησε 17 χρόνια πριν για το ενδεχόμενο ενός προσθιοκίνητου roadster, μέσω του Vision SLA Roadster Concept.

Aπό τη νέα A-Class του 2018, ενδέχεται να μην ξεπηδήσουν μόνο οι CLA και GLA, αλλά και η SLA. Με αυτόν τον τρόπο, η Mercedes-Benz θα έχει επιτέλους την απάντησή της στο επιτυχημένο Audi TT.

Ωρίμασε η Mercedes SLA;

5.732 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2017)

Φαίνεται πως αυτό που ξεκίνησαν 17 χρόνια πριν οι άνθρωποι της Mercedes-Benz με το Vision SLA Roadster Concept, θα ολοκληρωθεί με την έλευση της A-Class νέας γενιάς, από την οποία θα προκύψει το προσθιοκίνητο roadster που θα ανταγωνιστεί το Audi TT.

H Mercedes-Benz μας πρωτομίλησε 17 χρόνια πριν για το ενδεχόμενο ενός προσθιοκίνητου roadster, μέσω του Vision SLA Roadster Concept. Ωστόσο, τότε η κίνηση μπροστά από μία Mercedes-Benz, δεν ήταν όσο δημοφιλής είναι σήμερα. Η εταιρεία δεν είχε εκείνα τα χρόνια μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων στημένα σε μία αρθρωτή πλατφόρμα, τα οποία είναι προσθιοκίνητα ή προαιρετικά τετρακίνητα. Οπότε το θέμα δεν προχώρησε…
   
Πλέον, όμως, η Mercedes-Benz έχει ένα ξεχωριστό εργοστάσιο για το μοντέλα της που πατάνε στην πλατφόρμα MFA, τα οποία μάλιστα δείχνουν να έχουν το δικό τους πιστό πελατολόγιο. Χάρη στην πρόοδο αυτή, η γερμανική εταιρεία ενδέχεται να έχει πια το «θάρρος» να φτιάξει ένα roadster πάνω στην MFA 2, την πλατφόρμα δηλαδή που θα διαθέτει η επόμενη γενιά της A-Class και των μοντέλων που θα προκύψουν από αυτήν.
 
Οπότε, από τη νέα A-Class του 2018, ενδέχεται να μην ξεπηδήσουν μόνο οι CLA και GLA, αλλά και η SLA. Με αυτόν τον τρόπο, η Mercedes-Benz θα έχει επιτέλους την απάντησή της στο επιτυχημένο Audi TT, ενώ -ποιος ξέρει;- μπορεί να την ανοίξει η όρεξη για μια coupe εκδοχή του μοντέλου.

Hyundai
4green