Τα ελαστικά και τα μάτια σου, για 3.500…λόγους!

9148 Επισκέψεις στο άρθρο

Ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες των ελαστικών, που προάγουν την οδική ασφάλεια & ποιες είναι οι δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης που έχουν υλοποιήσει ή σχεδιάζουν οι μεγάλες εταιρίες ελαστικών;

 

Διανύουμε ήδη μία εβδομάδα και κάτι ψιλά από την επέλαση των «Ξενοφώντα» και «Ζορμπά», τους μεσογειακούς κυκλώνες που είχαν στραμμένο το «μάτι» τους πάνω από τη χώρα μας και δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα πάντως με την επιστημονική κοινότητα, τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να τα περιμένουμε πιο συχνά πλέον, αφού η κλιματική αλλαγή αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της.

Τώρα λοιπόν που μπαίνουμε στην εποχή που θα κινδυνεύουμε από σπάνια πρωτόγνωρα φαινόμενα, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην κινδυνεύουμε καθημερινά από τα αυτοκίνητα.  Βλέπετε σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) 3.500 άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στους δρόμους παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 500 είναι παιδιά.

Ο αριθμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος σε ετήσια κλίμακα, αφού πάνω από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα. Αν αναλογιστούμε τις ηλικίες των ανθρώπων αυτών (19 – 24 ετών), στην ουσία κάθε χρόνο χάνεται μία γενιά. Τα τροχαία ατυχήματα (ειδικά στη χώρα μας) θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινωνικό πρόβλημα και θα πρέπει να ευαισθητοποιεί τους πάντες. Πρέπει να αναθεωρήσουμε και τον τρόπο που οδηγούμε, αλλά και τον τρόπο που συντηρούμε το όχημα μας.

Όσον αφορά το δεύτερο έχουμε μιλήσει εκτενέστερα για το ποια είναι τα βασικά σημεία του αυτοκίνητου, που πρέπει να ελέγχονται τακτικά, ώστε να είναι ασφαλές.Ωστόσο ένα από τα πιο σημαντικά είναι τα ελαστικά, τα οποία είναι αυτά που «κρατούν» τα αυτοκίνητα στο δρόμο. Αρχικά παραθέτουμε συνέντευξη με την κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για τη Διεθνή Εκστρατεία #3500LIVES.
 
Επιπλέον  εταιρίες, που πρωταγωνιστούν στο χώρο της εμπορίας ελαστικών παρουσιάζουν  τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και τις τεχνολογίες, που έχουν εξελίξει με γνώμονα την οδική ασφάλεια.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ