Καμβάς για τη δημιουργό ήταν μία Alfa Romeo 1.3 JTDM-2 η οποία πέρα από τις γοητευτικές καμπύλες διακρίνεται για τις χαμηλές εκπομπές CO2.

Μία Alfa Romeo MiTo πραγματικό State of Art

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/7/2011

Στο πλαίσιο προώθησης της MiTo 1.3 JTDM-2, η Alfa Romeo ετοίμασε ένα «ξεχωριστό» μοντέλο. Πρόκειται για δημιούργημα της Louise Dear με την ονομασία «Because I Can», το οποίο περιλαμβάνει χρωματιστά σχέδια κατά μήκος του αμαξώματος με το πρόσωπο της 17χρονης κόρης της να πρωταγωνιστεί στο καπό.

 
Η εικονιζόμενη Alfa Romeo MiTo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πραγματικό έργο τέχνης μέσω του οποίου η δημιουργός συνδυάζει το νεανικό στυλ με τη κλασσική ομορφιά και τη μοναδική σχεδίαση.

«Ήθελα πραγματικά να διατηρήσω τη κομψότητα της Alfa Romeo στη δημιουργία μου αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μοντέρνες πτυχές της Alfa MiTo. H Alfa MiTo στοχεύει στο νεανικό κοινό που έχει θετική στάση προς τη ζωή και επικεντρώνεται στην επιτυχία. Μέσα από τη δημιουργία μου προσπάθησα να το αναδείξω χρησιμοποιώντας συνδυασμό σχεδίων τα οποία μεταφέρουν δυναμικές εικόνες, κομψότητα και ομορφιά.» τονίζει η Louise Dear.

Φυσικά, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι προς πώληση. Οι φίλοι της ιταλικής φίρμας θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά σε Galleries της Αγγλίας.

Τέλος, αφήνοντας στην άκρη το εικαστικό μέρος, να σημειωθεί ότι "καμβάς" για την δημιουργό αποτέλεσε η Alfa Romeo 1.3 JTDM-2, ένα οικολογικό μοντέλο καθώς οι εκπομπές CO2 ανέρχονται μόλις στα 95 γρ./χλμ.