Ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας
Διαβάστηκε από 3238 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/9/2011
Πραγματικά Crash Test θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Οδικής ασφάλειας, τo Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (καθημερινά από 3 το απόγευμα έως και 9 το βράδυ& Σαββατοκύριακο 1ο το πρωί με 9 το βράδυ) στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθούν απεγκλωβισμοί τραυματιών από όχημα, ασφαλείς τρόποι κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο και Mega eco test drive 80 νέων μοντέλων για οικονομική οδήγηση. Οι επισκέπτες ζουν τον προσομοιωτή ανασφάλειας των πίσω καθισμάτων, τον προσομοιωτή των ζωνών ασφαλείας και γνωρίζουν νέες τεχνολογίες προστασίας των πεζών από το ειδικό πρόγραμμα Volvo safety days. Πρόκειται για την πρώτη διαδραστική εκδήλωση σχετική με την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής ασφάλειας φιλοδοξεί και φέτος να προσφέρει διαφορετική ενημέρωση σε οδηγούς και παιδιά. Βγαίνει πέρα από τις διαλέξεις των αιθουσών κι ενημερώνει χιλιάδες οδηγούς από τι πραγματικά κινδυνεύουμε καθημερινά όταν οδηγούμε. Θα διανέμονται δωρεάν αντανακλαστικά καπέλα & αντανακλαστικά ποδηλάτων, έντυπα οδικής ασφάλειας, αλκοολόμετρα, ενώ καθημερινά γίνεται ενημέρωση από την διασωστική ομάδα Rescue.GR σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, τον τραυματισμό μοτοσικλετιστή, το φαρμακείο του αυτοκινήτου κ.α. ενώ ειδική ενημέρωση παρέχουν ακόμη πραγματογνώμονες, ειδικοί ελαστικών, καυσίμων και τεχνικών ιδιωτικών ΚΤΕΟ, καθώς και το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη.

Crash test παρουσία κοινού Ραντεβού, λοιπόν, κάθε απόγευμα στο Mediterranean Cosmos από τις 3 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ (Σαββατοκύριακο 10 το πρωί με 9 το βράδυ). Και να μην ξεχάστε το ραντεβού της απόλυτης ασφάλειας: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα με τρία πραγματικά crash test και ασφαλή τρόπο κατάσβεσης φωτιάς στο αυτοκίνητο από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί και πάλι με τρία ζωντανά crash test παρουσία κοινού και ταυτόχρονο απεγκλωβισμό τραυματία από το αυτοκίνητο, από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ποιοι στηρίζουν την εκδήλωση
Όμοια εκδήλωση δεν οργανώνεται πουθενά αλλού στη χώρα μας και η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Η εμπλοκή και της DEKRA, μάλιστα, αυξάνει το «ειδικό βάρος» της προσπάθειας αυτής. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι εντάσσεται στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αποτελώντας μια τεράστια και μοναδική στα χρονικά κοινωνική προσφορά. Η εκδήλωση αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Κοντά στην προσπάθεια είναι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχολών Οδηγών.

Ποια είναι η DEKRA
Η DEKRA είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός ασφάλειας στην Ευρώπη, με έδρα τη Γερμανία, όπου απασχολεί χιλιάδες ειδικευμένο προσωπικό. Διαθέτει τους καλύτερους αναλυτές τροχαίων ατυχημάτων και λειτουργεί ιδιόκτητα κέντρα δοκιμών και crash test. Λόγω της κυρίαρχης θέσης της στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βλέπουμε διαφορετικά την κοινωνία
Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, θεωρούμε πολύ σημαντικό να οργανώνονται ανάλογες δραστηριότητες για έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, αυτόν της οδικής ασφάλειας. Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σημαντικές εταιρείες βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια αυτή: η Volvo Car Ελλάς, τα ελαστικά Continental, η εταιρεία καυσίμων AVIN, η Drive Rent a Car, τα κέντρα τεχνικού ελέγχου Auteco, η ΜΕΛ Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, η Εθνική ασφαλιστική, καθώς και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Superlift, Delta Security, Ateco, Euroko, Καρανάσιος Βαρσάμη & Συνεργάτες, εταιρεία πραγματογνωμόνων Χ. Γκλαβόπουλος, και Αφοι Θωμαίδη Logistics.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά και site της Auto Τρίτη Α.Ε. το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ΕΤ3, ο Αγγελιοφόρος & Αγγελιοφόρος της Κυριακής και ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός Metropolis.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέος νόμος: Πότε ένα όχημα μπαίνει σε αδράνεια και πότε διαγράφεται;

Αθήνα: 851 οδηγοί έμειναν χωρίς δίπλωμα μέσα σε 5 ημέρες!

Ayvens: Νέα μάρκα κινητικότητας από τις ALD Automotive και LeasePlan

Κλειστή η Αττική Οδός στην έξοδο για Κορωπί-Βάρη-Αγία Μαρίνα

Δύο νέα Toyota Hilux στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Πότε θα μειωθούν τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,50 ευρώ

Στην κυκλοφορία όλα τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις κρίνουν τις αλλαγές στα τεκμήρια

25% πρόσθετους δασμούς της Ευρώπης στα κινεζικά ηλεκτρικά!

Οδήγηση με καύσωνα - Ξέρεις πώς να οδηγείς όταν έχει πολλή ζέστη;