H E 63 AMG S αποτελεί την ισχυρότερη E-Class στην ιστορία του μοντέλου.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H E 63 AMG S αποτελεί την ισχυρότερη E-Class στην ιστορία του μοντέλου.

Mercedes E 63 AMG S: Σοκ και δέος!

31.949 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2013)

«Missile, Missile» φωνάζει εκστασιασμένος ο Ισπανός στην άκρη του δρόμου αντικρίζοντας τη νέα Mercedes E 63 AMG S και εμείς, κάνοντάς του το χατήρι, βυθίζουμε απότομα το δεξί πεντάλ του αυτοκινήτου, ταράζοντας το πρωινό ξύπνημα των κατοίκων της Βαρκελώνης… Είναι 9 το πρωί και βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι της ισχυρότερης Mercedes E-Class στην ιστορία, της νέας Mercedes E 63 AMG S, ετοιμαζόμενοι να διασχίσουμε 100 και κάτι χιλιόμετρα επαρχιακής οδού έξω από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Για όσους λοιπόν οι 557 ίπποι της «απλής» E 63 AMG φαίνονται λίγοι, η Γερμανική φίρμα προσφέρει με το λανσάρισμα της ανανεωμένης E-Class, μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του περίφημου, διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων της AMG. Και με 585 «άλογα» ισχύος και 800 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 σ.α.λ., το νέο υπερόπλο της Mercedes υπόσχεται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο και να ταρακούνησει την ακουστική οδό όλων όσων την απαντούν στο πέρασμά της… Πύραυλος αέρος-εδάφους!
Σύμφωνα με τους Γερμανούς της Mercedes, η δημιουργία της έκδοσης «S» της E 63 AMG αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των AMG εκδόσεων των μοντέλων της, προσφέροντας το κάτι παραπάνω στον πιο απαιτητικό. Φυσικά, στο μέλλον θα δούμε αντίστοιχες εκδόσεις όλων των υπολοίπων AMG μοντέλων της Mercedes, σε ό,τι αφορά όμως στην ανανεωμένη E-Class, η προσθήκη του «S» στην κορυφαία της επιλογή σημαίνει ακόμη περισσότερη δύναμη, ακόμη πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, αλλά και πιο μοναδική εξωτερική εμφάνιση. Στο κομμάτι της δύναμης αναφερθήκαμε και παραπάνω, με τον V8 της AMG να κερδίζει 23 ίππους και 80 Nm ροπής σε σχέση με την «απλή» E 63 AMG, κάτι που μεταφράζεται σε γρηγορότερο 0-100 χλμ./ώρα κατά πάνω από μισό δευτερόλεπτο (3,6 δλ., -0,6 δλ.).


Η Ε63 AMG θα εφοδιάζεται με το νεότερο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Η Ε63 AMG θα εφοδιάζεται με το νεότερο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Το κλειδί όμως για αυτό δεν είναι τόσο η έξτρα δύναμη, όσο το ότι η νέα Mercedes E 63 AMG S είναι τετρακίνητη! Αυτό στην πράξη συνεπάγεται εξαιρετική σταθερότητα στις στροφές και στο βρεγμένο, με το Σύστημα τετρακίνησης AMG 4MATIC να εμπλέκεται με χαρακτηριστική αμεσότητα στο οποιοδήποτε διαφαινόμενο γλίστρημα του πίσω μέρους, εντείνοντας παράλληλα το αίσθημα σιγουριάς του οδηγού της E 63 AMG S. Ίσως σε κάποιους λείψει το ατελείωτο παντηλίκι της πισωκίνητης E 63 AMG, ωστόσο η κτηνώδης δύναμη του κινητήρα, ο τρόπος που η «S» καταπίνει τα χιλιόμετρα φθάνοντας στην τελική της, αλλά και κυρίως, οι συνεχείς πυροβολισμοί της τετραπλής εξάτμισης, είναι ικανοί να τους βγάλουν από τις ενοχές της επιλογής μιας τετρακίνητης Mercedes AMG…

Toyota
moto