Ο αγοραστής του νέου Chevrolet Trax θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ εκδόσεων με κίνηση στους εμπρόσθιους ή και στους 4 τροχούς.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο αγοραστής του νέου Chevrolet Trax θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ εκδόσεων με κίνηση στους εμπρόσθιους ή και στους 4 τροχούς.

Chevrolet Trax

5.366 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2013)

Η Chevrolet κατεβαίνει στα μικρά SUV και με το νέο Trax έρχεται για να διεκδικήσει το δικό της κομμάτι στον αυξανόμενο ανταγωνισμό της νέας κατηγορίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Chevrolet κατεβαίνει στα compact SUV, με το νέο Trax να έρχεται τον Απρίλιο και στην Ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο αποτελεί τον «αδελφό» του Opel Mokka που ήδη προσφέρεται στην Ελλάδα, διατηρώντας την ίδια πλατφόρμα, μηχανικά και τεχνικά μέρη. Ωστόσο, διαθέτει εκείνες τις απαραίτητες αισθητικές αλλαγές, που του δίνουν μια διαφορετική και τελικά, πιο δυναμική εικόνα. 
Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου διακρίνουμε την πιο επιβλητική μάσκα της Chevrolet, με τις εισαγωγές και το μεγάλο λογότυπο της φίρμας, αλλά και τα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα με τις ανάλογου σχήματος θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Στο πλάι, διακρίνουμε τους τονισμένους θόλους των τροχών που συμβάλλουν στον όλο δυναμισμό, ενώ και στο πίσω τμήμα τα φωτιστικά αλλάζουν τα κάτοπτρά τους σε σχέση με αυτά του Mokka και προστίθεται μια έξτρα μαύρη αεροτομή πάνω στο παρμπρίζ που τονίζει το δυναμισμό του Trax. Στο κομμάτι των διαστάσεων, με μήκος 4.248 χλστ., το Trax είναι από τα μεγαλύτερα SUV στην compact κατηγορία.
Κινητήρες-Κιβώτια:  Δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης ή diesel
Το νέο Chevrolet Trax θα διατεθεί με επιλογή μεταξύ δύο κινητήρων, ενός βενζίνης και ενός diesel. Ο πρώτος, είναι ο 1,4 turbo βενζινοκινητήρας της GM, ο οποίος έχει απόδοση 140 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm διαθέσιμη από τις 1.850 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και τετρακίνηση, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων 149 γρ./χλμ. 
Η έτερη επιλογή είναι αυτή με τον diesel κινητήρα των 1,7 λίτρων, η οποία θα μπορεί να συνδυαστεί, είτε με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς είτε με κίνηση και στους τέσσερις. Η απόδοση του μοτέρ αυτού φθάνει τους 130 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και η ροπή εκτοξεύεται στα 300 Nm διαθέσιμα από τις 2.000 σ.α.λ. Έτσι, οι επιδόσεις είναι πολύ καλές (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. για το 4Χ4 και 9,6 δλ. για το 4Χ2), ενώ την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση μειώνεται στα 4,5 (4Χ2) και 4,9 (4Χ4) λτ./100 χλμ.
Εσωτερικό-Χώροι:  Νεανική εμφάνιση και αρκετές λύσεις
Iδιαίτερα μοντέρνα είναι η σχεδίαση στο εσωτερικό του νέου Chevrolet Trax, με τις γραμμές που έχουν ακολουθηθεί να τονίζουν και το νεανικό χαρακτήρα του οχήματος. Έτσι, η κεντρική κονσόλα έχει αυξημένο ύψος και παράλληλα, στη βάση της συνεχίζει με το κομμάτι μεταξύ των εμπρόσθιων καθισμάτων, δίνοντας μια αίσθηση από κουπέ μοντέλο. 
Έπειτα, ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων, ο οποίος ακολουθώντας την αντίστοιχη σχεδίαση του πίνακα οργάνων των Chevrolet Spark και Aveo, φιλοξενεί ψηφιακές ενδείξεις πλην του ταχύμετρου. Παρόν πάντως και στο Trax θα είναι το νέο Σύστημα πολυμέσων MyLink της Chevrolet, το οποίο διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με μενού ελέγχου του ηχοσυστήματος, του τηλεφώνου, αναπαραγωγής βίντεο αλλά και κάμερα οπισθοπορείας.
Χώροι για 5 και πρακτικότητα
Η Chevrolet υπόσχεται ότι το νέο Trax θα είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 5 ενήλικους επιβάτες, σε ένα εσωτερικό με αρκετή πρακτικότητα. Έτσι, το πίσω διαιρούμενο (60/40) κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί αυξάνοντας τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ, ενώ ακόμη και το κάθισμα του συνοδηγού είναι σε θέση να αναδιπλωθεί στο ίδιο επίπεδο, αυξάνοντας το μήκος φόρτωσης. 
Ύστερα από αυτά, στην «κανονική» 5θέσια επιλογή, το Trax μεταφέρει αποσκευές όγκου 356 λίτρων, ενώ με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, το νούμερο αυξάνει στα 785 λίτρα. 
Εκτός τώρα των καθισμάτων, την πρακτικότητα του Trax επιτείνουν και οι αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα, όπως π.χ. τα 4 διαφορετικά ντουλαπάκια στο ταμπλό.
Σε εκδόσεις  4Χ2 και 4Χ4
Ο αγοραστής του νέου Chevrolet Trax θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ εκδόσεων με κίνηση στους εμπρόσθιους ή και στους 4 τροχούς. Η πρώτη έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο με τον 1,7 diesel κινητήρα, ενώ η δεύτερη και με τα δύο μοτέρ. 
Σε αυτή την περίπτωση, η τετρακίνηση είναι αυτόματη και μεταβάλλει τη ροπή σε ένα μεγάλο διαθέσιμο φάσμα, από 100-0 (εμπρός-πίσω άξονας) μέχρι 50-50 σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Φυσικά, το τιμόνι διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση προς όφελος του συνολικού βάρους, ενώ τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους 300 χλστ. μπροστά και δίσκους 268 χλστ. πίσω.
Η άποψή μας 
Το νέο Chevrolet Trax δείχνει συνολικά αρκετά ενδιαφέρον, αφού έχει δυναμική σχεδίαση, υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και προσφέρει την επιλογή για μοντέλο προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο. Θα θέλαμε πάντως το 1,4 turbo να ήταν και 4Χ2, όπως επίσης και να υπήρχε ένα μικρότερου κυβισμού diesel μοτέρ στη γκάμα.

H Chevrolet κατεβαίνει στα compact SUV, με το νέο Trax να έρχεται τον Απρίλιο και στην Ελληνική αγορά.

H Chevrolet κατεβαίνει στα compact SUV, με το νέο Trax να έρχεται τον Απρίλιο και στην Ελληνική αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER