• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Mια ευχάριστη νότα αποτέλεσε η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Note!

Αν και στην εταιρική περιγραφή αναφέρεται ως "hatchback", το Note βαδίζει στη φιλοσοφία του προκατόχου του, ως ένα downsized MPV.

To νέο Nissan Note

6.802 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2013

Το νέο μικρό πολυμορφικό της Nissan, έκανε την επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και από το φθινόπωρο του 2013, θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

 
Αν και στην εταιρική περιγραφή αναφέρεται ως "hatchback", το Note βαδίζει στη φιλοσοφία του προκατόχου του, ως ένα downsized MPV, με νέα σχεδίαση (χαρακτηριστική νέα μάσκα, πιο αεροδυναμικές γραμμές, ενώ και το πίσω τμήμα έχει ανασχεδιαστεί), νέους κινητήρες, αλλά και τεχνολογικά καλούδια που δεν υπήρχαν στον παρελθόν.

Highlight του νέου Note, είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,2 λίτρων, με ισχύ 98 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 145 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ., ο οποίος εκπέμπει ρύπους CO2 99 γρ./χλμ. (119 γρ./χλμ. με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT).
Ο τρικύλινδρος DIG-S (Direct Injection Gasoline – Supercharged) θα εξοπλίσει σύντομα και το νέο Micra, με κύριο γνώρισμα ότι ο κομπρέσορας αποσυνδέεται από τον κινητήρα στις χαμηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Ο diesel κινητήρας της γκάμας είναι ο γνωστός 1.5 των 90 -για την περίσταση- ίππων της κοινοπραξίας Renault-Nissan, που κινεί και το νέο Clio. Ο turbo diesel αυτός εκπέμπει μόλις 95 γραμμάρια CO2, οπότε και δεν θα επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, θα υπάρχει βασική έκδοση, με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και 80 ίππων.

Στο εσωτερικό του νέου Note με το μοντέρνο διάκοσμο ξεχωρίζει η οθόνη των 5,8 ιντσών στην κονσόλα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συστήματα με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί. 

Tags: NISSAN NOTE