20 νέες τεχνολογίες θα αναδείξει η Hyundai με το Mobion Concept
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

20 νέες τεχνολογίες θα αναδείξει η Hyundai με το Mobion Concept

1.608 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2023)

- Ρόδες που στρίβουν 90 μοίρες και δυναμικό φωτισμό θα έχει το νέο Mobis
- Θα έχει διαφανή οθόνη με ολογράμματα
- Νέο σύστημα διπλασιάζει την ταχύτητα φόρτισης
- Έτοιμες για παραγωγή οι νέες τεχνολογίες του Mobis

Ρόδες που στρίβουν 90 μοίρες και δυναμικό φωτισμό θα έχει το νέο Mobis

Με ένα σκοτεινό teaser, η Hyundai επιστρέφει στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, CES, για να αναδείξει το Hyundai Mobis. Η κορεάτικη εταιρία κρατάει τις φουτουριστικές λεπτομέρειες του Mobion Concept κρυφές, αλλά ο σχεδιασμός του φαίνεται εμπνευσμένος από το Ioniq 5.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει μονάχα πως το νέο Mobis θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα παρκαρίσματος e-Corner, που θα επιτρέπει και στους τέσσερεις τροχούς να στρίβουν έως και 90 μοίρες, δίνοντας τη δυνατότητα στο όχημα να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Απ΄ το βίντεο φαίνεται επίσης πως το εξωτερικό του Mobis θα είναι στολισμένο με δυναμικό LED φωτισμό που μάλλον θα αντιδράει ανάλογα με τις συνθήκες.

Θα έχει διαφανή οθόνη με ολογράμματα

Η εταιρία υποσχέθηκε πως στο εσωτερικό του οχήματος θα βρίσκεται η πρώτη παγκοσμίως οθόνη που θα διπλώνεται και θα ξεδιπλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Ενώ θα διαθέτει και μια δεύτερη διάφανη οθόνη, που χρησιμοποιεί ολογραφική τεχνολογία. Η Hyundai δήλωσε πως η διάφανη οθόνη θα δίνει μια αίσθηση χώρου και άπλας, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες.

Νέο σύστημα διπλασιάζει την ταχύτητα φόρτισης

Το Mobis θα είναι ηλεκτρικό. Η εταιρία, δήλωσε, πως με το μοντέλο θα έχει λογισμικό που θα επιτρέπει να φορτίζεται με ισχύ 22kW.  Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα φόρτισης του θα είναι δύο φορές πιο γρήγορη απ΄ ότι συνηθίζεται για τα ηλεκτρικά οχήματα που φορτίζουν με 11kW. Ο φορτιστής θα είναι V2G, θα έχει δηλαδή την δυνατότητα αμφίδρομης ροής ρεύματος, από το ηλεκτρικό δίκτυο στην μπαταρία και από την μπαταρία πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο στις περιπτώσεις που αυτό χρειάζεται. Όσον αφορά την δύναμη του ηλεκτροκινητήρα, αυτή δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.

Έτοιμες για παραγωγή οι νέες τεχνολογίες του Mobis

Η Hyundai λέει πως θα παρουσιάσει συνολικά 20 νέες τεχνολογίες μέσω του Mobis, οι οποίες θα είναι όλες διαθέσιμες και έτοιμες για άμεση μαζική παραγωγή. Μέσα από την φετινή CES ο κορεάτικος όμιλος, στοχεύει να διευρύνει την καταναλωτική του βάση και να αυξήσει τις πωλήσεις του, μέσα απ΄ την ανάδειξη των τεχνολογικών καινοτομιών του.

Mercedes
moto