25 Χρόνια AutoΤρίτη: 2015-2016

8.117 Επισκέψεις στο άρθρο

Το καλύτερο Astra που έγινε ποτέ, η εμφάνιση του C-HR, το Diesel «πέθανε», τα «γυρισμένα χιλιόμετρα» και η αναγέννηση της Fiat, ήταν μερικές μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες της περιόδου αυτής.

Opel Astra. Το καλύτερο Astra που έγινε ποτέ
Ήταν το 2015 όταν η Opel παρουσίασε στη Φρανκφούρτη την τρέχουσα γενιά του Astra, ενός εκ των πιο επιτυχημένων της μοντέλων όλων των εποχών. Μικρότερο σε διαστάσεις σε σχέση με τη γενιά J, ελαφρύτερο κατά 200 κιλά, με πίσω σύνδεσμο ανάρτησης Watt, με σύστημα On-Star, έξυπνα LED φώτα, μικρούς turbo αποδοτικούς κινητήρες, αλλά και τον «whisper diesel», το τελευταίας γενιάς Astra που βελτιώνεται συνεχώς σε κινητήρες, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

SUV Boom! Η νέα μόδα
Το 2015-2016 ο χάρτης της αυτοκίνησης άλλαξε σημαντικά ως προς μια κατηγορία οχημάτων. Αναφερόμαστε βέβαια στα SUV όπου και ο κόσμος τα προτιμά, και οι κατασκευαστές «αναγκάζονται» να δημιουργήσουν ώστε να σταθούν απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Τη διετία αυτή λοιπόν παρουσιάζονται πολλά SUV, όπως τα Peugeot 3008, SEAT Ateca, Fiat 500X, Jeep Renegade, Audi Q2. Φυσικά, η μόδα αυτή συνεχίζει και την επόμενη χρονιά όπου οι κατασκευαστές κατεβαίνουν και στη μικρή κατηγορία…

Αποκαλύψεις: Tο Diesel «πέθανε» & «Γυρισμένα χιλιόμετρα»
Το AutoΤρίτη συνεχίζει να δημοσιεύει άρθρα που «ταρακουνούν» την αγορά. Φθινόπωρο του 2016 γράψαμε πως το «Diesel πέθανε» και πραγματικά έγινε πάταγος. Μα πως μπορέσαμε να το πούμε αυτό για το δημοφιλέστερο καύσιμο εκείνης της εποχής; Και όμως ήμασταν το μόνο μέσο που «διάβασε» τα γεγονότα και τις εξελίξεις – περιβαλλοντικές προσταγές. Ένα χρόνο μετά «δικαιωθήκαμε» και σήμερα πλέον ακόμη και οι ίδιες οι εταιρίες το παραδέχονται… Δεν μείναμε όμως εκεί. Αποκαλύψαμε το σκάνδαλο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα, διεξήγαμε ένα mega test Ελαστικών όπου αποδείξαμε με νούμερα ότι φθαρμένα ελαστικά είναι θάνατος, καθιερώσαμε τη μέτρηση της κατανάλωσης των αυτοκινήτων υπό πραγματικές συνθήκες, συνεχίσαμε την έρευνα autocheck…

C-HR: Το νέο πρόσωπο της Toyota
Το Μάρτιο του 2016 στη Γενεύη η Toyota αποκάλυψε το νέο μικρομεσαίο SUV της που έμελλε να αλλάξει τη σχεδιαστική της εικόνα. Η φουτουριστική σχεδίαση του μοντέλου έχει κερδίσει μέχρι και σήμερα πολλούς νέους πελάτες, ενώ η πλατφόρμα TNGA στην οποία βασίζεται πείθει και αυτούς που αναζητούν την απόλαυση όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Το C-HR επίσης είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που δεν διατίθεται ως diesel, αλλά με HSD έκδοση, γεγονός που δείχνει τα σχέδια της μάρκας.

Η αναγέννηση της Fiat; Tipo, Giulia, 500X
Ας είμαστε ειλικρινείς, ο όμιλος Fiat τα προηγούμενα χρόνια δεν περνούσε και την καλύτερη φάση της ιστορίας του. Υπήρχαν αρκετά οικονομικά προβλήματα και η παραγωγή νέων μοντέλων ήταν «φτωχή». Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο «ανασυγκρότησής» του παρουσίασε το Fiat Tipo, το οποίο επανήλθε ως όνομα, το Fiat 500X αλλά και την Alfa Romeo Giulia, ένα μοντέλο που αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις με την απολαυστική οδική συμπεριφορά.

home pro
test center