5 φωτογραφίες »

SEAT Ibiza 1,0 TGI 90 PS

11.033 Επισκέψεις στο άρθρο

Το αεριοκίνητο Ibiza συνδυάζει τις κόμπακτ διαστάσεις και το οδηγικό ταμπεραμέντο του, με την απαράμιλλη οικονομία. Κάτω από το καπό του μοντέλου της ισπανικής φίρμας βρίσκεται μια τροποποιημένη εκδοχή του 1,0 λίτρου TSI βενζινοκινητήρα του ομίλου, ο οποίος από πλευράς απόδοσης έχει μέγιστη ισχύ 90 ίππων στις 4.500 σ.α.λ. και ροπή 160 Nm μεταξύ 1.900 και 3.500 σ.α.λ.. Στην πράξη, πέρα από μια ραθυμία στις χαμηλές στροφές που είναι βασικό γνώρισμα του φυσικού αερίου ως καύσιμο, επιδεικνύει ελαστικότητα και καλή απόκριση επωφελούμενο της πυκνής διάταξης του 6τάχυτου κιβωτίου.

Το Ibiza κατά κανόνα καταναλώνει πρώτα το φυσικό αέριο και έπειτα την βενζίνη, χωρίς ο οδηγός να καταλαβαίνει κάτι, αλλά και χωρίς να μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το καύσιμο που θέλει να καταναλώσει. Όσον αφορά στην κατανάλωση, το Ibiza TGI χρειάζεται μόνον 4,2 κιλά/100 χλμ. ενώ με βενζίνη καταναλώνει πάλι σε πραγματικές συνθήκες 6,7 λτ./100 χλμ..

 Αισθητικά στο εξωτερικό του δεν παρατηρούνται διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα Ibiza ενώ στο σύγχρονο και εδώ εσωτερικό του μικρού μοντέλου, είναι μειωμένος ο χώρος αποσκευών κατά 100 λίτρα (262 λίτρα διαθέσιμα), λόγω της ύπαρξης δεύτερης δεξαμενής καυσίμου για το φυσικό αέριο κάτω από αυτόν. Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του Ibiza, έτσι και το TGI τέλος, παραμένει από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
moto