363 παραβάτες της ΛΕΑ: Ξήλωμα πινακίδες & 2 μήνες άδεια-δίπλωμα

363 παραβάτες της ΛΕΑ: Ξήλωμα πινακίδες & 2 μήνες άδεια-δίπλωμα

10.751 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2022)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Περισσότεροι από 360 οδηγοί που κινήθηκαν παράνομα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) έλαβαν πρόστιμο 200 ευρώ και τους αφαιρέθηκαν για 2 μήνες η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης.

9 μπλόκα για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 9ης και 10ης Μαΐου 2022 στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και στη Αττική Οδό, έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που παραβιάζουν την κυκλοφορία στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Για αυτούς τους ελέγχους συγκροτήθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 9 συνεργεία και βεβαιώθηκαν 363 παραβάσεις.

Από τον έλεγχο των ανδρών της Τροχαίας δεν γλίτωσε κανείς, όπως φάνηκε και από το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες, σύμφωνα με το οποίο ένας ιερέας και ένας αστυνομικός δέχθηκαν το πρόστιμο των 200 ευρώ και την αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 2 μήνες, επειδή χρησιμοποιούσαν παράνομα τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα πρόστιμα για όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Διαβάστε ακόμη: Θέματα του autotriti.gr για τη ΛΕΑ

Ξήλωσαν πινακίδες από αστυνομικό & ιερέα στη ΛΕΑ

Κατ' οίκον θα έρχονται τα «ραβασάκια» για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Αποκλειστικό: Επιτέλους ξήλωσαν πινακίδες από οδηγούς της ΛΕΑ

Χιλιάδες Έλληνες «φωνάζουν»: STOP στην παράνομη χρήση της ΛΕΑ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto