Rolls Royce 200EX

Rolls Royce 200EX

Η Rolls του… λαού

(27/3/2009)

Με μήκος μόλις… 5,4 μέτρα, έναν V12 κάτω από το καπό που αποδίδει 500 ίππους, αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων της ZF, μηχανικά μέρη και πάτωμα δανεισμένα από την BMW 7-Series, η Rolls Royce επεκτείνεται με την 200EX προς τα κάτω.

Η Rolls Royce 200EX αποτελεί τη μικρότερη Rolls Royce όλων των εποχών. Βασίζεται στο πάτωμα της 7άρας, δανείζεται πλήθος μηχανικών μερών, αλλά είναι τόσο διαφορετική… Είναι η πολυτελής αύρα που τη συνοδεύει, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα μοντέλα της «βρετανικής» φίρμας, ενώ άκρως σημαντικό είναι το γεγονός πως υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας. Τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος δηλαδή τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, και η μεγάλη επιβλητική μάσκα φείδονται συντηρητικού χαρακτήρα, προσδίδοντας έτσι ένα πιο μοντέρνο προφίλ στο μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σημείο αναφοράς αποτελούν οι πίσω πόρτες που ανοίγουν αντίθετα κάνοντας έτσι την πρόσβαση των επιβατών στο πολυτελές πίσω μέρος ακόμα πιο εύκολη. Σε αυτό, η χλιδή και η άνεση βέβαια είναι διάχυτα. Το δέρμα και το ξύλο δένουν αρμονικά μεταξύ τους, θυμίζουν το lounge πολυτελούς ξενοδοχείου. Από πλευράς διαστάσεων η 200EX έχει μήκος 5.399 χλστ., πλάτος 1.948 χλστ., ύψος 1.550 χλστ. και μεταξόνιο 3.295 χλστ.. Στην παραγωγή θα βγει το 2010
Mercedes
moto