Το νέο Mazda 3 απέναντι στο προηγούμενο

Το νέο Mazda 3 απέναντι στο προηγούμενο

Ντεζαβού;

(10/4/2009)

Τοποθετούμε το νέο Mazda 3, που αναμένεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2009, απέναντι στο υπάρχον μοντέλο. Που εντοπίζονται οι διαφορές τους; Πρόκειται για το ίδιο μοντέλο με διαφορετικό περιτύλιγμα ή ένα εντελώς νέο προϊόν; Εντοπίζουμε τις διαφορές και ομοιότητές τους.

  • Το Mazda 3 έκανε την παρθενική του εμφάνιση το Φθινόπωρο του 2003 ως ο αντικαταστάτης του 323, το 2006 υπέστη ένα ελαφρύ facelift, ενώ πρόσφατα (Οκτώβριος του 2008) παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Μπολόνια η νέα του γενιά. Όσον αφορά στα αμαξώματα, αρχικά λανσαρίστηκε στη γνώριμη 5θυρη hatchback εκδοχή, ενώ στην Γενεύη η γκάμα ολοκληρώθηκε με το σεντάν αμάξωμα.
    Η σχεδίαση του Axela (έτσι ονομάζεται στην Ιαπωνία) ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας, είναι αρκετά πιο μυώδες και ελκυστικό, σε μερικούς ίσως θυμίσει και το μεγαλύτερο 6άρι. Τι γίνεται όμως κάτω από το καπό; Δανείζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και κινητήρες; Παρακάτω αναλύονται οι διαφορές μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου μοντέλου.
Toyota
moto