Μετά την περιποίηση της ABT, το Audi R8 αποδίδει 600 ίππους.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μετά την "περιποίηση" της ABT, το Audi R8 αποδίδει 600 ίππους.

Audi R8 με 600 ίππους!

(2/9/2009)

Όχι, δεν πρόκειται για μια καινούρια έκδοση του supercar του γερμανικού οίκου… Απλά, ο διάσημος βελτιωτικός οίκος ABT που ειδικεύεται στα μοντέλα του γκρουπ VW, πήρε στα χέρια του το Audi R8 V10 και το μεταμόρφωσε τόσο αισθητικά, όσο και από πλευράς επιδόσεων.

Οι 525 ίπποι στις 8.000 σ.α.λ. και το 0-100 των 3,9 δευτερολέπτων της εργοστασιακής έκδοσης του Audi R8 V10, δεν μπορείς να πεις ότι είναι και τιμές που περνάνε απαρατήρητες… Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα δηλαδή και στη εργοστασιακή εκδοχή, το R8 αποτελεί μια πραγματική πολεμική μηχανή. Για κάποιους όμως, αυτούς που ζητάνε πάντα το καλύτερο-συναρπαστικότερο, αυτές οι επιδόσεις δεν είναι αρκετές.

Το κιτ της βελτίωσης περιλαμβάνει τόσο τα μηχανικά μέρη, όσο και την εμφάνιση.

Το κιτ της βελτίωσης περιλαμβάνει τόσο τα μηχανικά μέρη, όσο και την εμφάνιση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Για αυτούς λοιπόν τους σκληροπυρηνικούς οδηγούς, ο διάσημος βελτιωτικός οίκος της ABT καταθέτει τη δική του ξεχωριστή πρόταση. Πήρε, λοιπόν, στα χέρια του γερμανικό supercar και του έδωσε το κάτι παραπάνω, τόσο όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και μηχανικά. Πιο συγκεκριμένα, τοποθέτησε ένα νέο σπόιλερ στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πλαϊνά skirts και αεροτομή (όλα από ανθρακόνημα), νέα εξάτμιση, καθώς και νέες 20άρες ζάντες της BR, βάζοντας έτσι τη δική του πινελιά στο μοντέλο. Έκανε δηλαδή τις απαραίτητες εμφανισιακές επεμβάσεις για να συμβαδίζουν με τη μηχανική του αναβάθμιση. Τι ήταν αυτή; Ένα κιτ βελτίωσης που αύξησε την εργοστασιακή ιπποδύναμη από τους 525 στους 600 ίππους και κατά συνέπεια «έριξε» το 0-100 (ανέρχεται πια στα 3,8 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα αυξήθηκε στα 322 χ.α.ω. (από 316 χ.α.ω.).
Toyota
test center