Η νέα Aston Martin Rapide
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Aston Martin Rapide

Rapide: μια γνήσια Aston Martin

(16/9/2009)

Η είδηση, ότι η Aston Martin Rapide θα παρουσιαζόταν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, υπήρχε εδώ και καιρό. Τώρα, που οι πύλες της άνοιξαν και επίσημα, ο βρετανικός οίκος εξέδωσε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο 4θυρό του μοντέλο.

Με την Aston Martin Rapide ο βρετανικός οίκος ακολουθεί την τάση της εποχής, αυτή δηλαδή των τετράθυρων πολυτελών κουπέ. Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, η Rapide παραπέμπει στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2006, με ελάχιστες διαφορές. Συγκεκριμένα, ο ώμος πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών είναι πιο έντονος, ενώ πιο αιχμηρό είναι το νεύρο που εκτείνεται από τις εξαγωγές του αέρα στα φτερά μέχρι τις πίσω πόρτες. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα σαγηνευτικό σύνολο, με αρμονικές γραμμές, γεμάτο χάρη, έτοιμο να σε ξεσηκώσει. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα περιλαμβάνουν προβολείς bi-xenon και φώτα ημέρας τεχνολογίας led, πίσω τα φανάρια επίσης είναι led, ενώ οι χειρολαβές των θυρών είναι «κρυμμένες» στο αμάξωμα. Highlight μάλιστα του μοντέλου είναι οι πόρτες τύπου «κύκνου» («swan wing» doors), οι οποίες ανεβαίνουν ελαφρώς προς τα πάνω και μετά ανοίγουν.

Η εμφάνιση του μοντέλου παραπέμπει σε μια επιμηκυμένη DB9.

Η εμφάνιση του μοντέλου παραπέμπει σε μια επιμηκυμένη DB9.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κάτω από το καπό του μοντέλου εδρεύει ένας 6λιτρος V12 που αποδίδει 477 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., έχει 600 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Αυτός κατασκευάζεται, στο χέρι, στο εργοστάσιο της Κολονίας. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου αγγίζει τα 303 χ.α.ω. και το 0-100 χ.α.ω. ολοκληρώνεται σε 5,3 δλ. Τιμές, εκπληκτικές αν αναλογιστείς ότι πρόκειται για ένα… οικογενειακό πολυτελές κουπέ.
Αναφορικά με τις διαστάσεις του μοντέλου, το μήκος του μοντέλου υπερβαίνει τα πέντε μέτρα (5.019 χλστ. συγκεκριμένα), το ύψος ανέρχεται μόλις στα 1.360 χλστ., ενώ το πλάτος (μαζί με τους καθρέπτες) είναι 2.140 χλστ. Η Rapide «πατάει» στην πλατφόρμα V/Η της Astron Martin και φέρει διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω.
Τέλος, να αναφερθεί ότι η συναρμογή του μοντέλου γίνεται στο εργοστάσιο της Magna Steyer στην Αυστρία.
ford
SEAT