Ένας κινητήρας 38,8 λίτρων έχει ενσωματωθεί στο αμάξωμα ενός Volvo PV544 παραγωγής του 1960.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Victor Jonsson.

Αυτό που βλέπουμε δεν είναι το τελικό προϊόν.

Αμάξι του 1960 με μηχανή από άρμα

4.128 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2017)

Όταν ένας κινητήρας από άρμα ενσωματώνεται σε ένα αμάξωμα ΙΧ αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1960, το αποτέλεσμα με τον ένα η τον άλλο τρόπο μόνο εντυπωσιακό πρόκειται να είναι.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη περίπτωση η οποία παρουσιάζεται στο θέμα μας, όπου ένας κινητήρας 38,8 λίτρων (δεν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος), έχει ενσωματωθεί στο αμάξωμα ενός Volvo PV544 παραγωγής του 1960.
 
Ο πετρελαιοκινητήρας με την ονομασία Transmash V12, αρχικά τοποθετήθηκε στο άρμα Brobandvagn 971, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή γεφυρών, ωστόσο λίγο αργότερα υιοθετήθηκε και από το ρωσικό άρμα μάχης T-55, που έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1950.
Με εμπνευστή της ιδέας τον Victor Jonsson, ο συγκεκριμένος κινητήρας ενσωματώθηκε στο αμάξωμα του Volvo PV544, έχοντας βεβαίως δεχτεί μια επιμήκυνση και ενίσχυση του αμαξώματος, το οποίο  σε τελικό στάδιο έφτασε τα 6 μέτρα, με το μπροστά και το πίσω μέρος να χωρίζονται από τον κινητήρα.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το ιδιαίτερο αυτό όχημα φέρει ένα ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων που συνδέεται με ένα ενισχυμένο πίσω άξονα, ενώ σε ότι αφορά την ιπποδύναμη αυτή ανέρχεται στα 587 άλογα .
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Victor Jonsson αναφέρει πως αυτό που βλέπουμε δεν είναι το τελικό προϊόν και πλέον θα περιμένουμε για να δούμε πως θα είναι η ολοκληρωμένη εικόνα του εντυπωσιακού αυτού έργου.

AUTOFIT PASXA
4green