Ανάκληση για 1,6 εκατομμύρια Tesla εξαιτίας του αυτόματου πιλότου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανάκληση για 1,6 εκατομμύρια Tesla εξαιτίας του αυτόματου πιλότου

2.238 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2024)

- Συνολικά έχουν ανακληθεί 3,7 εκατομμύρια Tesla σε ΗΠΑ και Κίνα
- Η ανάκληση αφορά τα Model 3, Model Y, S και X λόγω ανησυχιών για αύξηση των ατυχημάτων
- Η Tesla αναβαθμίζει το σύστημα ενισχύοντας τις οπτικοακουστικές προειδοποιήσεις
- Δεν γίνεται ανάκληση στα Tesla στην Ευρώπη

Συνολικά έχουν ανακληθεί 3,7 εκατομμύρια Tesla σε ΗΠΑ και Κίνα

Τον περασμένο μήνα, η Tesla αναγκάστηκε να ανακοινώσει ενημερώσεις στο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού (autopilot) μετά από έρευνα της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ - NHTSA) σε 2,1 εκατομμύρια από τα οχήματά της, εξαιτίας μιας σειράς ατυχημάτων –μερικά εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα– που συνέβησαν ενώ χρησιμοποιούταν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης autopilot. Τώρα, είναι σειρά των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας να απαιτήσουν από την Tesla να κάνει τις ίδιες αλλαγές στα ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται εντός των συνόρων της, προσθέτοντας ακόμη 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη λίστα ανάκλησης.

Η ανάκληση αφορά τα Model 3, Model Y, S και X λόγω ανησυχιών για αύξηση των ατυχημάτων

Η κινεζική ανάκληση ισχύει για τα εισαγόμενα μοντέλα Tesla Model S, Model X, Model 3 και Model Y, λόγω προβλημάτων με τη λειτουργία αυτόματης υποβοήθησης του τιμονιού και του μάνταλου της πόρτας. Η ανησυχία στην Κίνα είναι η ίδια με εκείνη της Αμερικής: ότι όταν ενεργοποιείται η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, οι οδηγοί ενδέχεται να επαναπαυτούν και να μην δίνουν τη δέουσα προσοχή στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Η Tesla αναβαθμίζει το σύστημα ενισχύοντας τις οπτικοακουστικές προειδοποιήσεις

Η Tesla απαντά στην κριτική ενισχύοντας τις οπτικοακουστικές προειδοποιήσεις για τους οδηγούς προκειμένου να τους διευκολύνει να γνωρίζουν πότε λειτουργεί και πότε δεν λειτουργεί ο αυτόματος πιλότος. Οι αναβαθμίσεις έχουν σκοπό να κάνουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το σύστημα Autopilot να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η Tesla ενημερώνει το λογισμικό κλειδώματος θυρών για ένα σχετικά μικρό (7.538) αριθμό οχημάτων Model S και X στην Κίνα. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ανάκληση για 120.000 παρόμοια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω της ίδιας ανησυχίας ότι οι πόρτες θα μπορούσαν να ξεκλειδωθούν αυτόματα και να ανοίξουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Δεν ανακαλούνται τα Tesla στην Ευρώπη

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η Ευρώπη θα ζητήσει ανάκληση οχημάτων της εταιρείας λόγω του αυτόματου πιλότου. Αν και ο αυτόματος πιλότος είναι στάνταρ σε κάθε ευρωπαϊκό Tesla, τα συστήματα έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά ώστε να ταιριάζουν με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν διαφορετικές λειτουργίες παρακολούθησης και προειδοποίησης του οδηγού.

EUROINS PASXA
KIA