Το Α5 Coupe.

Το Α5 Coupe.

H καμπίνα θυμίζει έντονα αυτή του A4.

H εμφάνιση του Α5 σε όλες του τις εκδόσεις είναι πιο δυναμική και σπορτίφ.

To A5 Sportback.

To S5 Coupe.

To S5 Coupe.

To S5 Sportback.

To S5 Sportback.

H εμφάνιση του Α5 σε όλες του τις εκδόσεις είναι πιο δυναμική και σπορτίφ.

Tα ανανεωμένα Audi A5/S5

12.217 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2019)

Τα ήπια υβριδικά σύνολα που έχει αναπτύξει η φίρμα εντάσσονται στην γκάμα των Α5/S5 που υιοθετούν παράλληλα πιο «φρέσκια» εμφάνιση σε όλες τους τις εκδόσεις (Coupe, Sportback, Cabrio)

Tις ανανεωμένες εκδόσεις των A5 Coupe, A5 Sportback, A5 Cabriolet και S5 αποκάλυψε η Audi προσφέροντας τους ελαφρώς φρεσκαρισμένη εμφάνιση, μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό και ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Σε σχέση με το pre-facelift, η εμφάνιση του Α5 σε όλες του τις εκδόσεις είναι πιο δυναμική και σπορτίφ. H εξαγωνική κυψελωτή γρίλια, που χαρακτηρίζει την σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, είναι τώρα ελαφρώς μεγαλύτερη και συνδυάζεται με νέας σχεδίασης full-LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά προσφέρονται τα Matrix LED), ενώ πιο χαμηλά ο προφυλακτήρας έχει νέο διαχύτη και περιλαμβάνει πιο μοντέρνα εικαστικά στοιχεία στις δύο του άκρες. Στο πίσω μέρος, οι δύο απολήξεις έχουν πλέον τραπεζοειδές σχήμα. Γενικά, η Audi κάνει λόγο πως θα προσφέρει στο μοντέλο τρεις διαφορετικές σχεδιαστικές «ταυτότητες» (Standard, Advanced και S Line) ανάλογα με προτίμηση του πελάτη.

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, η καμπίνα θυμίζει έντονα αυτή του A4, χάρη στην προσθήκη μιας 10,1 ιντσών οθόνης αφής για το ΜΜΙ σύστημα infotainment που αντικαθιστά τον πιεζοπεριστροφικό επιλογέα της προ-ανανεωμένης έκδοσης. Τέλος, όπως και πριν, το μάτι τραβά ο πλήρως ψηφιακός 12,3 ιντσών πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι, γνωστός με το όνομα “Audi Virtual Cockpit.”

Το A5 σε όλες του τις εκδόσεις θα προσφέρεται με 4 κινητήρια σύνολα που θα συνδυάζονται το ήπια υβριδικό σύστημα των 12Volt ξεκινώντας από τα 160 άλογα. Η μεγαλύτερη αλλαγή πάντως αφορά το S5 καθώς στο μηχανοστάσιο θα βρούμε τώρα έναν, ήπια υβριδικό με 48Volt σύστημα, 6κύλινδρο 3λιτρο turbodiesel απόδοσης 342 ίππων και 700 Nm ροπής που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα τόσο στην Coupe όσο και την Sportback έκδοση.

Οι πωλήσεις των ανανεωμένων A5 και S5 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον φετινό φθινόπωρο με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2020. Με το λανσάρισμα τους, θα γίνει διαθέσιμη και μια περιορισμένης παραγωγής Εdition One έκδοση για τα Coupe και Sportback με όλα τα- άνω των 190 ίππων- μοτέρ. Τέλος, η Audi αποκαλύπτει ότι το πιο προσιτό A5 θα είναι το Coupe 40 TFSI με τιμή από 42.900 ευρώ (αγορά Γερμανίας).

Mercedes
moto