Ανανεωμένο Nissan Juke: Με έκδοση N-Sport & μεγαλύτερες οθόνες
13 Φωτογραφίες »

Ανανεωμένο Nissan Juke: Με έκδοση N-Sport & μεγαλύτερες οθόνες

26.569 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2024)

- Νέα έκδοση N-Sport και επιστροφή του κίτρινου χρώματος
- Oθόνη 12,3 ιντσών στην αναβαθμισμένη καμπίνα
- Αμετάβλητη η γκάμα των κινητήρων
- Στο Ην. Βασίλειο η παραγωγή του.

Φρεσκάρισμα για το ιαπωνικό μικρό SUV

Στην ανανέωση του Juke προχώρησε η Nissan, αναβαθμίζοντας έτσι το μικρό της SUV, το οποίο αυτή τη στιγμή διατίθεται στην Ελλάδα με 6.000 ευρώ έκπτωση σε μια επετειακή προσφορά για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ελληνικής αντιπροσωπείας. Εξωτερικά η ιαπωνική μάρκα δεν άλλαξε την εμφάνισή του μοντέλου, ωστόσο επανέφερε το εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα με το οποίο είχε λανσαριστεί η πρώτη γενιά του μοντέλου. Πέραν τούτου, το ανανεωμένο Nissan Juke έβαλε στην γκάμα του τη νέα εξοπλιστική έκδοση N-Sport, ενώ η συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου έχει ενημερωθεί με μεγαλύτερη οθόνη αφής για το infotainment και πρόσθετες λειτουργίες.

Νέα έκδοση N-Sport και επιστροφή του κίτρινου χρώματος

Κάνοντας την αρχή από το νέο κίτρινο χρώμα, η Nissan αναφέρει πως προχώρησε στην επαναφορά του καθώς αποτέλεσε αίτημα των πελατών της, που είχαν αγαπήσει το κίτρινο όταν παρουσιάστηκε στο Juke πρώτης γενιάς. Το νέο χρώμα είναι διαφορετικό σε απόχρωση από το κίτρινο του προηγούμενου Juke, με σκοπό να προσφέρει στο μοντέλο πιο μοντέρνα και εντυπωσιακή εμφάνιση. Από εκεί και πέρα, εκτός του νέου χρώματος προστίθεται στη γκάμα του Juke και η νέα έκδοση N-Sport. Σε αυτή, συνδυάζεται με μαύρη οροφή για διχρωμία, ενώ μαύρης απόχρωσης είναι οι κολόνες, οι πλαϊνοί καθρέπτες, οι ζάντες και οι καμάρες των τροχών. Επίσης, η ιαπωνική μάρκα έχει προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο σύνολο των χρωμάτων για το εξωτερικό, ενώ διαφοροποιημένη είναι και η γκάμα των ζαντών από 17 έως και 19 ίντσες.


Τεχνολογική αναβάθμιση για το Nissan Juke που εφοδιάζεται από την μεσαία έκδοση Acenta πλέον με τη νέα οθόνη 12,3 ιντσών.
13 Φωτογραφίες »

Τεχνολογική αναβάθμιση για το Nissan Juke που εφοδιάζεται από την μεσαία έκδοση Acenta πλέον με τη νέα οθόνη 12,3 ιντσών.

Νέα οθόνη 12,3 ιντσών στην αναβαθμισμένη καμπίνα

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην καμπίνα έχουμε αρκετές αναβαθμίσεις. Η πρώτη αλλαγή και πιο σημαντική, είναι το αυξημένο μέγεθος της κεντρικής οθόνης αφής για το infotainment, που πλέον έχει μέγεθος 12,3 ίντσες και συνδέεται με Android Auto και Apple CarPlay. Η οθόνη αυτή, η οποία θα είναι στάνταρ από την μεσαία εξοπλιστική έκδοση Acenta, έχει κλίση προς τον οδηγό για πιο εύκολη χρήση. Εκτός της νέας οθόνης για το infotainment, το ανανεωμένο Juke κερδίζει και ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών. Ο νέος ψηφιακός πίνακας μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εμφανίζει συνδυασμό πληροφοριών ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Αλλες διαφορές στο εσωτερικό του Juke περιλαμβάνουν ένα μεγαλύτερο ντουλαπάκι, το οποίο έχει αυξηθεί στα 7,8 λίτρα χωρητικότητας. Το υποβραχιόνιο έχει επανασχεδιαστεί αυξάνοντας την απόσταση κατά 25 χιλιοστά, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στις ποτηροθήκες σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μάρκα. Το υποβραχιόνιο σηκώνεται για να δώσει πρόσβαση σε ένα κεντρικό αποθηκευτικό χώρο, όπως στο προηγούμενο Juke, αλλά το καπάκι διαθέτει πλέον ένα κλιπ που μπορεί να χωρέσει τρεις πιστωτικές κάρτες. Όλες οι εκδόσεις Juke είναι πλέον εξοπλισμένες με ηλεκτρικό χειρόφρενο, ενώ στην έκδοση Hybrid, τα κουμπιά e-Pedal και EV Mode έχουν αλλάξει θέση για μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση. Από την έκδοση εξοπλισμού N-Connecta και πάνω, το ανανεωμένο Juke διαθέτει ασύρματη βάση φόρτισης που μπορεί να φιλοξενήσει ένα smartphone τόσο μεγάλο όσο ένα iPhone 12 Pro Max. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δύο υποδοχές USB-A και-C τόσο μπροστά όσο και πίσω. Επίσης περισσότερα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.
 
Παραμένοντας στο εσωτερικό, στη νέα έκδοση N-Sport, τα καθίσματα φέρουν με τη σειρά τους κίτρινες πινελιές, ακολουθώντας την εξωτερική απόχρωση, ενώ ίδιου χρώματος είναι και οι ραφές. Το ίδιο ισχύει και για το πάνω μέρος του ταμπλό, από την κεντρική κονσόλα έως τον πίνακα οργάνων, όπου το περίγραμμά του είναι βαμμένο στο ίδιο κίτρινο χρώμα. Τα νέα καθίσματα στην N-Sport έκδοση δεν είναι τα μοναδικά, αφού η Nissan εξόπλισε και τις υπόλοιπες εκδόσεις N-Connecta, N-Design και Techna, με νέα καθίσματα και νέες ταπετσαρίες, για περισσότερη άνεση.

Κινητήρες: Παραμένουν οι ίδιοι turbo βενζίνης και hybrid

Η ανανέωση δεν επηρεάζει τη γκάμα των μηχανικών συνόλων του Nissan Juke. Η ηλεκτροκίνητη επιλογή παραμένει το Juke Hybrid με ισχύ 143 ίππων (δείτε εδώ τη δοκιμή του), ενώ υπάρχει και αυτή του υπερτροφοδοτούμενου 1,0 λίτρου DIG-T κινητήρα βενζίνης με 117 άλογα και 180 Nm ροπής. Ο τελευταίος μπορεί να συνδυαστεί  μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 σχέσεων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda