Αττική Οδός: Έρχονται πιο ακριβά διόδια στις ώρες αιχμής;

Αττική Οδός: Έρχονται πιο ακριβά διόδια στις ώρες αιχμής;

5.158 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2022)

Στο τραπέζι έχει πέσει η εφαρμογή ενός νέου «έξυπνου» μοντέλου πληρωμής των διοδίων της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με αυτό, θα υπάρχει διαφορετική χρέωση διοδίων ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Μπαίνεις στην Αττική Οδό τις ώρες αιχμής; Θα πληρώνεις περισσότερο!

Να αναδιαμορφώσει τις τιμές των διοδίων ανάλογα με το κυκλοφοριακό φορτίο, ώστε το αντίτιμο να αυξάνεται στις ώρες αιχμής εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ. Αν προχωρήσει το παραπάνω σχέδιο, θα ενταχθεί στο επόμενο σχέδιο 25ετούς σύμβασης της Αττικής Οδού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η εφαρμογή του νέου μοντέλου θα εξαρτηθεί από το πως θα προχωρήσουν τα έργα

Η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου χρέωσης συναρτάται με την πρόοδο που θα συντελεστεί στα έργα επεκτάσεων του αυτοκινητοδρόμου. Στις επεκτάσεις εντάσσεται βεβαίως και αυτή της λεωφόρου Κύμης, η πρώτη που θα μεγαλώσει την Αττική Οδό ύστερα από 18 χρόνια από την ολοκλήρωσή της από τον ανισόπεδο κόμβο μέχρι την Εθνική Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη στη Λυκόβρυση.

25 χρόνια θα έχει διάρκεια η νέα σύμβαση

Ο διαγωνισμός για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί το μήλον της έριδος για 8 επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί για να περάσουν στην επόμενη φάση και να υποβάλλουν τις προσφορές τους για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 χρόνια. Η ανάρτηση του αρχικού σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης θα γίνει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου και η υποβολή οικονομικών προσφορών αναμένεται εντός του Α΄ τριμήνου του 2023.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto