Αυτές είναι οι τιμές του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στην Ελλάδα

3.336 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2024)
Αυτές είναι οι τιμές του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στην Ελλάδα
5 Φωτογραφίες »

- Η Plug-in υβριδική έκδοση του MX-30.
- Με Wankel κινητήρα ως range extender.
- 170 άλογα και 85 χιλιόμετρα η ηλεκτρική αυτονομία.
- Σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις με γεμάτη βασική.

Η Plug-in υβριδική έκδοση του MX-30

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV. Το ιαπωνικό Plug-in υβριδικό SUV μέσω του οποίου επέστρεψε ο Wankel κινητήρας, έρχεται στη χώρα μας με 170 άλογα και πλήθος εκδόσεων για να «καθίσει» δίπλα στο αμιγώς ηλεκτρικό MX-30. Από 42.637 ευρώ προσφέρεται στην Ελλάδα το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV.

Με Wankel κινητήρα ως range extender

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, είναι επί της ουσίας η plug-in υβριδική έκδοση του MX-30 και το αυτοκίνητο για χάρη του οποίου η ιαπωνική φίρμα επανέφερε τον περιστροφικό κινητήρα (Wankel), στον οποίο ωστόσο έδωσε νέο ρόλο. Για το νέο του ρόλο στο Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, ο περιστροφικός κινητήρας λειτουργεί ως range extender για αύξηση της αυτονομίας.

Ειδικότερα, ο βενζινοκινητήρας 830 κ.εκ. με άμεσο ψεκασμό προσφέρει 75 ίππους στις 4.700 σ.α.λ. και ροπή 116 Nm στις 4.000 σ.α.λ., αλλά στην πραγματικότητα δεν κινεί τους τροχούς. Οι τροχοί τροφοδοτούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα, που σε αυτήν την περίπτωση παράγει 170 ίππους και 260 Nm ροπής. Ο ρόλος του περιστροφικού κινητήρα είναι να τροφοδοτεί μια γεννήτρια που δημιουργεί ενέργεια για να επεκτείνει την αυτονομία του MX-30 σε περισσότερα από 600 χιλιόμετρα. Το νέο wankel μοτέρ αντλεί ενέργεια από ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον πίσω άξονα, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh είναι εγκατεστημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

85 χιλιόμετρα η ηλεκτρική αυτονομία

Σε ότι αφορά την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, αυτή κυμαίνεται στα 85 χιλιόμετρα. Μιλώντας για την μπαταρία, θα χρειαστεί 1 ώρα και 40 λεπτά για να επαναφορτιστεί πλήρως από ένα wallbox 11 kW. Η μετάβαση από το 20 στο 80 τοις εκατό χρησιμοποιώντας μια σύνδεση DC (36 kW) θα διαρκέσει 25 λεπτά.

Σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις με γεμάτη βασική

Το Plug-in υβριδικό Mazda MX-30 προσφέρεται στην Ελλάδα σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις και συγκεκριμένα τις εξής: Prime Line, Exclusive Line, Advantage, Makoto και Edition R. Από τη βασική έκδοση (Prime Line) ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, LED φώτα μπροστά και πίσω, αισθητήρα βροχής, οθόνη αφής 8 ινστών για το infotainment, οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, Head-up display, αυτόματο κλιματισμό, LED φωτισμό καμπίνας, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες πάρκινγκ μπροστά και πίσω και πολλά ακόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS PASXA
fiat