BMW Concept XM: Mε γρίλια-τέρας και όνομα δάνειο από την Citroen
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW Concept XM: Mε γρίλια-τέρας και όνομα δάνειο από την Citroen

3.143 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2021)

To νέο Concept ΧΜ δείχνει τον δρόμο που θα πάρουν τα επόμενα SUV επιδόσεων της BMW και ξεχωρίζει για την τεράστια γρίλια του και το αμφιλεγόμενο όνομά του.

Το Concept ΧΜ δείχνει το μέλλον των SUV της ΒΜW

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην επίσημη παρουσίαση του Concept ΧΜ προχώρησε η BMW, λέγοντας πως το αυτοκίνητο δείχνει πως θα μοιάζουν στο μέλλον τα επόμενα SUV μοντέλα του τμήματος Μ της βαυαρικής φίρμας. Το αυτοκίνητο είναι μόλις το δεύτερο «Μ» μοντέλο της BMW που δεν βασίζεται πάνω σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, μετά το supercar M1, και ταυτόχρονα, το πρώτο SUV που το καταφέρνει.

Η ΒΜW δανείστηκε το ΧΜ από την Citroen

Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η BMW ήρθε σε συμφωνία με την Citroen για να χρησιμοποιήσει το όνομα ΧΜ, αφού η γαλλική φίρμα διέθετε πριν από τρεις περίπου δεκαετίες ένα σεντάν με το ίδιο όνομα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Citroen, οι δύο εταιρείες έκαναν μια «συμφωνία κυρίων», που επιτρέπει στους Βαυαρούς να χρησιμοποιήσουν το όνομα αλλά, την ίδια στιγμή οι Γάλλοι διατηρούν το δικαίωμα να ονομάζουν τα νέα τους μοντέλα χρησιμοποιώντας το γράμμα «X» και ένα νούμερο (πχ C5 X) και να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα ονομάτων όπως των CX, AX, ZX, Xanthia, Xsara και XM.

H γιγάντια γρίλια πρωταγωνιστεί στον πρόβολο, 23 ιντσών οι ζάντες (ρεκόρ για BMW)

Επιστρέφοντας στο Concept XM και ρίχνοντας μια ματιά στην σχεδίασή του, δεν γίνεται να μην σταθούμε στην γιγάντια «kindey» γρίλια του, που, πιθανότατα είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε μοντέλο της μάρκας. Η BMW άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως, παρά τις αντιδράσεις των φίλων της, οι μεγάλων διαστάσεων γρίλιες θα υιοθετηθούν από τα περισσότερα νέα μοντέλα της. Περιμετρικά της γρίλιας υπάρχει ένα πλαίσιο που θα φωτίζει στο σκοτάδι σε συνδυασμό με δύο πολύ λεπτά φώτα LED σε κάθε γωνία. Στο πλάι, παρατηρούμε πως το Concept XM είναι αρκετά τετραγωνισμένη με πολλές νευρώσεις, ενώ το μάτι τραβούν οι πολυάκτινες 23 ιντσών ζάντες, οι μεγαλύτερες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο BMW. Τέλος, η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι και σε αυτή την περίπτωση… ιδιαίτερη, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τις τέσσερις μπούκες της εξάτμισης να τραβούν αμέσως την προσοχή.

H σχεδίαση του εσωτερικού «σώζει» την κατάσταση

Η καμπίνα του πρωτότυπου είναι επίσης φουτουριστική αλλά αρκετά πιο καλόγουστη σε σχέση με την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου. H ΒΜW αναφέρει πως έχει γίνει εκτενής χρήση καφέ δέρματος με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment iDrive 8. Εξαιρετικά πολυτελές είναι το τοπίο στην δεύτερη σειρά καθισμάτων που έχει διακοσμηθεί με υψηλής ποιότητας υλικά. Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
OPEL