• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στους κανόνες οδικής ασφάλειας αναμένεται να ενταχθούν όλα τα νέου τύπου οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα ανεξέλεγκτα στους δρόμους.

Βάζει κανόνες στα πατίνια η κυβέρνηση

2.960 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/9/2020

Νομικό πλαίσιο υπό το οποίο αναμένεται να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους όλα τα νέου τύπου οχήματα μικροκινητικότητας, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά σκούτερς, τα σκέιτμπορντς κ.α, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση το οποίο θα τα εντάσσει στους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Mercedes: Mercedes με 0% προκαταβολή για την περίοδο της έκθεσης
Goodyear: Το ελαστικό με την υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση της αγοράς! Δείτε το με 1 κλίκ


Στους κανόνες οδικής ασφάλειας αναμένεται να ενταχθούν όλα τα νέου τύπου οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα ανεξέλεγκτα στους δρόμους. Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη Μικροκινητικότητα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα Πατίνια (e-scooters), Τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skate boards) και αυτοεξισορροπούμενα οχήματα (όπως Segway).
 
Παράλληλα όπως επισημαίνει σε ενημέρωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του ίδιου νομοσχεδίου θα θεσπιστούν απλοί και ενιαίοι κανόνες ώστε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υλοποιούν χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές έργα ΣΒΑΚ (Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) για αστικές και περιαστικές παρεμβάσεις.
 
Υπογραμμίζεται πως το σχέδιο νόμου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη Μικροκινητικότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας για την έγκρισή του, αποτελώντας και αυτό μέρος της προώθησης μεταφορών χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ενημέρωση.
 
Τέλος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που φέτος έχει θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», το Υπουργείο σχεδιάζει σειρά μέτρων και νομοθετικών παρεμβάσεων ώστε να διασφαλίζει για τους πεζούς και ποδηλάτες συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης.

Μεταξύ άλλων, έχουν αναπτυχθεί οι εξής δράσεις:

-           Διημερίδα για τα ΣΒΑΚ.
-           Δράσεις ζωγραφικής για τα παιδιά κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - 3 Ιουνίου 2020 με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!»).
-           Χρήση από τους εκπαιδευτικούς της  διαδικτυακή πλατφόρμας «e-Drive Academy» στο πλαίσιο της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με  το Υπουργείο Παιδείας.
-           Κοινές υπουργικές αποφάσεις και συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα CEF (Connecting Europe Facility), με σκοπό την προώθηση των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές  και την οικονομική μετακίνηση για τη μείωση των εκλυόμενων ρύπων.
-           Συμμετοχή στην ομάδα «Ομάδα Εργασίας» του έργου EMOBICITY 1, που συντονίζεται από το ΚΑΠΕ, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
 

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια