Με 1000 ίππους κάτω από το καπό η Cadillac CTS-V είναι το ισχυρότερο σεντάν στον κόσμο.

Η Cadillac CTS-V του βελτιωτικού οίκου Hennessey έχει τελική ταχύτητα 386 χλμ./ώρα.

Cadillac με 386 χλμ/ώρα

4.677 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2015

Η Cadillac CTS-V έπεσε στα χέρια του βελτιωτικού οίκου Hennessey και αυτός με μικρές αλλαγές της αύξησε την ισχύ σε 1000 ίππους, που της δίνουν 386 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα.

 
Η Cadillac CTS-V των 640 ίππων ίσως για κάποιους δεν είναι πολύ γρήγορη. Σε αυτούς απευθύνεται η πρόταση του βελτιωτικού οίκου Hennessey ο οποίος αντικατέστησε τον κομπρέσορα με δύο τούρμπο για την υπερτροφοδότηση του 6,2 λτ. V8 εξασφαλίζοντας έτσι αύξηση της ιπποδύναμης στους 1.000 ίππους. Τιμή που της χαρίζει και τον τίτλο της ισχυρότερης CTS-V προς το παρόν τουλάχιστον και του ισχυρότερου σεντάν στον κόσμο, σύμφωνα με τον Hennessey

Φυσικά μία τέτοια αύξηση στην ιπποδύναμη συνεπάγεται περαιτέρω αλλαγές σε φρένα και στήσιμο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενεργητική ασφάλεια του. Έτσι, ο οίκος από το Τέξας φρόντισε να προσθέσει στο αυτοκίνητο κεραμικά φρένα, μεγαλύτερους τροχούς και νέα ανάρτηση, με πιο επιθετικό σετ απ.

Αλλαγές υπάρχουν και στην εμφάνιση του αυτοκινήτου καθώς εμπρός έχουν τοποθετηθεί μαύρες γρίλιες, ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος και υπάχουν μαύρα σπόιλερ περιμετρικά του αμαξώματος.

Συνολικά μόλις 24 αυτοκίνητα θα παραχθούν με το πακέτο HPE 1000, όπως είναι η ονομασία του, ενώ για τους λιγότερο τολμηρούς θα υπάρχει και έκδοση 800 ίππων.