Στα 18 χιλιάρικα άνετο C3 Aircross, οικονομικό Stonic ή ευχάριστο Juke;

Στα 18 χιλιάρικα άνετο C3 Aircross, οικονομικό Stonic ή ευχάριστο Juke;

33.476 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2021)

Citroen C3 Aircross, Kia Stonic και Nissan Juke αποτελούν τρία νεανικά SUV πόλης. Στα 18 χιλιάρικα θα προτιμήσεις το άνετο C3, το πιο fun Juke ή το Stonic με την κορυφαία κατανάλωση;

Μικρά SUV πόλης που πατάνε χώμα με τιμή που δεν καίει!

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  1. Τρία μικρά SUV με τιμή 18.000 ευρώ
  2. Το Citroen C3 Aircross είναι το πιο άνετο μικρό SUV
  3. To Kia Stonic είναι πιο οικονομικό σε καύσιμο μικρό SUV βενζίνης
  4. To Nissan Juke ξεχωρίζει με την οδική συμπεριφορά και τη σχεδίασή του
Τα Citroen C3 Aircross, Kia Stonic και Nissan Juke είναι τρία μοντέλα της compact SUV κατηγορίας που διαθέτουν ξεχωριστό και έντονα νεανικό χαρακτήρα καλύπτοντας με άνεση τις περισσότερες ανάγκες που μπορεί να έχει ο υποψήφιος αγοραστής. Στις εκδόσεις μάλιστα με τους ικανούς τούρμπο κινητήρες βενζίνης (με 110, 100 και 114 ίππους αντίστοιχα) προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο επιδόσεων και οδηγικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα στις συγκεκριμένες εκδόσεις τα τρία μοντέλα έχουν και ίδια τιμή, με το C3 Aircross να ξεκινάει από τις 18.000 ευρώ και τα Juke, Stonic να κοστίζουν 18.100 ευρώ (το Juke προσφέρεται σε αυτή την τιμή κατόπιν έκπτωσης 600 ευρώ).

Value for money: Πιο πλούσιο το C3 Aircross, καλύτερη εγγύηση η Kia

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για τρία από τα πιο προσιτά τούρμπο μοντέλα της κατηγορίας, τα οποία όπως είπαμε έχουν και σχεδόν το ίδιο κόστος, στα 18.000 ευρώ. Το C3 Aircross έστω και οριακά είναι αυτό με τον πιο πλούσιο εξοπλισμό και εγγύηση πέντε ετών. Βέβαια κορυφαίο σε εγγύηση είναι το Stonic που προσφέρεται με εγγύηση 7 ετών και επίσης με καλό εξοπλισμό. Θα θέλαμε, όπως και στο C3 Aircross, να διαθέτει στάνταρ σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, ωστόσο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στις πιο καλές εκδόσεις. Αντιθέτως θα το συναντήσουμε από τη βασική έκδοση του Juke, το οποίο ωστόσο δεν έχει οθόνη αφής, χαρακτηριστικό που αναζητά ο αγοραστής, με την εγγύησή του να φτάνει τα τρία χρόνια.

Σχεδίαση: Το Juke είναι το πιο ξεχωριστό

Και τα τρία μοντέλα ξεχωρίζουν στην κατηγορία για την νεανική και κομψή τους σχεδίαση. Το Nissan Juke «χτυπάει» περισσότερο στο μάτι με την δυναμική του εμφάνιση, απόρροια των έντονων ακμών του, της δυναμικής μάσκας και ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων που συνδυάζονται αρμονικά με τις καμπύλες επιφάνειες,. Από την άλλη, το πιο compact σε μήκος, αλλά υψηλότερο, C3 Aircross με το χαρακτηριστικό κάθετο πίσω μέρος και το νέο μπροστινό πρόβολο, με τα λεπτά φώτα που έρχονται ως συνέχεια της γρίλιας και το μεγάλο προφυλαχτήρα, διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο σχήμα. Τέλος, το Kia Stonic, το οποίο φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην κατηγορία του, ξεχωρίζει για τον trendy χαρακτήρα που προσδίδουν τα LED φώτα, η μάσκα, τα έντονα χρώματα στο αμάξωμα, αλλά και οι όμορφες ζάντες αλουμινίου.

Εσωτερικό: Ικανοποιούν για τα δεδομένα της κατηγορίας

Χώροι: C3 Aircross για ψηλούς, Juke για χώρο στα πόδια και Stonic για 5 επιβάτες

Κινητήρες: C3 Aircross για επιδόσεις, Stonic για οικονομία

Οδική συμπεριφορά: Πιο άνετο το C3 Aircross, πιο fun τα Stonic, Juke

Nissan Juke ο fun to drive, C3 Aircross o VFM, Stonic o hi-tech

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
NISSAN