Coupe SUV: Μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε πως μας αρέσουν;

Coupe SUV: Μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε πως μας αρέσουν;

8.379 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2022)

Δεν γίνεται από τη μια «να μην αρέσουν» και από την άλλη κάθε μήνα να λανσάρεται και ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία. Ας το πούμε λοιπόν. Τα coupe SUV είναι η νέα τάση της αυτοκίνησης!

Αν δεν μας άρεσαν, δεν θα είχαμε το ένα λανσάρισμα μετά το άλλο.

Πως γίνεται να μην μας αρέσει ένα είδος αυτοκινήτου και παρόλα αυτά οι κατασκευαστές να λανσάρουν το ένα μετά το άλλο; Με το νέο Peugeot 4008 να ετοιμάζεται να προστεθεί στην κατηγορία, είναι εμφανές πως τα coupe SUV είναι ότι πιο «καυτό» υπάρχει στην αγορά. Γιατί;
                      
Δες το ερχόμενο 4008. Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, όπως και τα 3008, 5008 και 308, για να αναφέρουμε μόνο τα μοντέλα με τα σήματα της Peugeot, αφού αν βάλεις τη Citroen και την Opel, μιλάμε για μια ντουζίνα αυτοκίνητα. Το 4008 είναι το πρώτο κουπέ SUV της μάρκας, και το βασικό του σχήμα μοιάζει περισσότερο με το Citroen C4, ένα μοντέλο που με τη σειρά του, όσο και να λέει ότι είναι μικρομεσαίο crossover, είναι ξεκάθαρα coupe SUV και το ίδιο.
 
Και δεν είναι το μόνο. Από τα μοντέλα που το λένε φωναχτά, όπως αυτά της Mercedes, σαν την CLC ή την CLE Coupe, και της BMW, όπως η X4 και η X6, αλλά και η σειρά Q της Audi με τον κωδικό Sportback, μέχρι αυτά που ενώ είναι κουπέ, δεν το διαφημίζουν πουθενά, όπως το Toyota CH-R, είναι εμφανές πως η αγορά είναι πλέον γεμάτη, από εκεί που πριν μερικά χρόνια είχε ένα ή δύο αυτοκίνητα.
 
Δες το Arkana της Renault που με τις πολύ καλές κριτικές που απέσπασε αναμένεται να κάνει λαμπρή εμπορική καριέρα. Δεν είναι λογικό και η Peugeot να θέλει μερίδιο της πίτας;
 
Και αυτά πριν μιλήσουμε καν για ηλεκτρικά, όπου τα κουπέ SUV είναι πλέον τόσο δεδομένα, που όσο τα περιμένουμε από τη Ford και ένα μοντέλο με όνομα Mustang,  τόσο τα βλέπουμε και από τη Skoda με την κουπέ έκδοση του Enyaq iV.
 
Μπορεί η ιδέα να ακούγεται περίεργη, όμως τελικά αυτό που μετράει είναι η ζήτηση που έχουν στην αγορά. Κάποια σχήματα σαφώς πετυχημένα, άλλα λίγο πιο ατσούμπαλα, όπως και να έχει τα κουπέ SUV βγαίνουν από το στερεότυπο του «τετράγωνου τζιπ» και δείχνουν πως η κατηγορία σήμερα είναι αυτή που δείχνει το μέλλον περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Αυτοκίνητα ψηλά, εύκολα και χρηστικά, με έμφαση στην άνεση και τους χώρους, αλλά με σπορ αέρα και κομψότητα. Και ας είναι η τελευταία και υποκειμενική. Και ας μην αρέσουν σε όλους.
 
Σε εσάς αρέσουν; Ποιό είναι αυτό που έχει ξεχωρίσει στο μάτι σας; Και τελικά είναι το σχήμα που θα επικρατήσει στα επόμενα χρόνια; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto