Δοκιμάζουμε το ιδιαίτερο, ξεχωριστό DS3 Cabrio.

Το χρώμιο που αγκαλιάζει τη μάσκα είναι το high light από τις εξωτερικές αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο, ενώ η κάθετη συστοιχία των LED αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Νέα σχεδίαση έχουν τα πίσω φανάρια. Το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ είναι μικρό, όμως η χωρητικότητα ικανοποιεί με δεδομένο και την ύπαρξη του μηχανισμού της οροφής.

Φυσικά, πολλές είναι οι επιλογές των χρωματισμών και customization της οροφής.

DS3 Cabrio 1,2 PureTech 82

16.499 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/2/2017

Μετά από 7 χρόνια και σχεδόν 400.000 πωλήσεις, το DS 3 αλλάζει και ανανεώνεται, ώστε να ενταχθεί στη νέα εποχή της DS, που αυτόνομη πλέον από την ονομασία «Citroen» φιλοδοξεί να πετύχει ακόμη περισσότερα στην κατηγορία των premium μοντέλων.

 
Whats new
- 1,2 βενζίνη με 82 άλογα
- Καίει 7,1 λτ,./100 χλμ.
- Κοστίζει από 17.045 ευρώ

+ Σχεδίαση, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση
- Επιδόσεις, χώρος αποσκευών
 
Στο παρόν άρθρο, δοκιμάζουμε την ανοικτή εκδοχή του με τον 1,2 PureTech των 82 ίππων κάτω από το καπό. Μπορεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής του μοντέλου οι εξωτερικές θερμοκρασίες να ήταν υπερβολικά χαμηλές, ωστόσο το γαλλικό μοντέλο κατάφερε να μας κρατήσει ζεστούς. Κύρια όπλα του η εμφάνιση, η οδική του συμπεριφορά και ο οικονομικός κινητήρας του. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά…

Εκλεπτυσμένο και ξεχωριστό
Φαίνεται τελικά πως οι Γάλλοι της Citroen δίνουν… ρεσιτάλ με τη σχεδίαση των μοντέλων τους. Τρανή απόδειξη το νέο C3, όμως ακόμη και σε ένα παλιότερο μοντέλο τους, το DS 3, έκαναν καίριες επεμβάσεις  και το διατήρησαν πολύ μοντέρνο, πολύ εκλεπτυσμένο και σαφώς ξεχωριστό. Αναλυτικότερα, οι σημαντικότερες εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος όπου συναντούμε περισσότερο χρώμιο το οποίο αγκαλιάζει τη μάσκα, έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, νέα εισαγωγή και θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Στα πλάι έχει διατηρηθεί το «πτερύγιο του καρχαρία», ενώ πιο πίσω νέα σχεδίαση έχουν τα φανάρια και ο προφυλακτήρας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες customization, με αποτέλεσμα το DS 3 να εμφανίζεται πάλι φρέσκο και δυναμικό, είτε κλειστό, είτε ανοικτό όπως αυτό της δοκιμής μας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ