2 φωτογραφίες »

To VW Tiguan.

Δεν αργούν τα plug-in VW Tiguan & Arteon

5.661 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Η VW κάνει γνωστό πως είναι θέμα χρόνου να λανσαριστούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Τiguan και Αrteon. Διαβάστε τι πρέπει να περιμένουμε.


Με επίσημη ανακοίνωσή της η VW, αφού πρώτα αναφέρεται στην επιτυχία που σημειώνει η plug-in υβριδική έκδοση του ανανεωμένου Passat, κάνει λόγο πως δύο ακόμα PHEV εκδόσεις θα λανσαριστούν μέσα στο 2020.  Η μάρκα δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες αλλά αναφέρει πως τόσο το Tiguan όσο και το Αrteon θα λάβουν PHEV εκδόσεις μέσα στο 2020, αφού πρώτα όμως λανσαριστούν τα Golf GTE και το plug-in υβριδικό Τiguan R.

Ήδη γνωρίζουμε πως τόσο το SUV όσο και το γερμανικό coupe θα λάβουν φέτος ένα γερό φρεσκάρισμα, άρα είναι πολύ πιθανόν οι plug-in υβριδικές τους εκδόσεις να λανσαριστούν μαζί με τις ανανεωμένες εκδόσεις τους.

Πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, το PHEV Τiguan πάντως που προσφέρεται ήδη στην Κίνα εξοπλίζεται με τον 1.400άρη turbo κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 12,1 kWh και προσφέρει 52 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Το χρίσμα ωστόσο θα λάβει κάτα πάσα πιθανότητα το παρόμοιο plug-in υβριδικό σύνολο του Passat που συνδυάζει ένα κινητήρα TSI 1,4 λίτρων (156 ίππων) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη βοήθεια του οποίου η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 218 άλογα και τα 400 Nm ροπής. Η μπαταρία δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως και 56 χιλιόμετρα (WLTP) και έχει χωρητικότα 13 kWh.
 

NEO TRAFIC
moto