Δοκιμή: Αudi SQ2 με 300 PS
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Αudi SQ2 με 300 PS

26.437 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Aγάπη μου, ψήλωσα το S3! O θρυλικός συνδυασμός του Audi S3, με δίλιτρο μοτέρ, 300 ίππους και τετρακίνηση μπορεί πλέον να ζητηθεί και σε SUV αμάξωμα. Αυτό παρέχει επί της ουσίας το ολοκαίνουριο SQ2 το οποίο φέρνει τη λογική της Audi και στην κλάση των B-SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Παλιά ήταν ένα όνειρο, μια μοναδική συνταγή με ασύγκριτη ισορροπία στη δοσολογία της: στην κορυφή των hot hatch ήταν με διαφορά το S3 ως το πιο επιθυμητό μικρομεσαίο. 

Όσο όμως τα γούστα των εν δυνάμει αγοραστών ζυμώνονται, με την πάροδο του χρόνου τα αμαξώματα βλέπουμε ότι έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να αυξάνουν την απόστασή τους από το έδαφος. Κοινώς, τα SUV έχουν πάρει τα ηνία της αγοράς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι, θα γίνουν θυσίες σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Οι έχοντες και κατέχοντες δε γίνεται να δουν ξεχωριστά αυτές τις δύο ιδέες: επιδόσεις και SUV αμάξωμα. Κι αφού τα SUV μπήκαν για τα καλά και στα εδάφη της μικρής κατηγορίας, τα αντίστοιχα premium έκαναν το βήμα και στις επιδόσεις. 

Για την Audi αυτό συνεπάγεται τη μεταφορά της φιλοσοφίας του S3 σε ένα ανυψωμένο αμάξωμα. Από την αρχή εξάλλου, το Q2 ήταν εμφανές ότι ασκούσε πιέσεις και έβαζε διλήμματα σε όσους ήθελαν ένα Α3 για την οικογένειά τους. Γιατί λοιπόν να μη γίνει το ίδιο και στο «S» κομμάτι της γκάμας; 

Τεχνικά οι δυσκολίες (πρέπει να) είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Η πλατφόρμα MQB έχει φέρει το ίδιο γονιδίωμα κάτω από την «επιδερμίδα» όλων σχεδόν των μοντέλων του ομίλου VW σε αυτό τo επίπεδο μεγέθους, οπότε δεν τίθεται κανέναν θέμα συμβατότητας. 

Η δε εμφάνιση επίσης φιλοτεχνήθηκε και μεταφέρει αμέσως την εικόνα που περιμένουμε από ένα «S». Το SQ2 λοιπόν, χωρίς να ξεφεύγει υπερβολικά από τα πιο ταπεινά μοντέλα της γκάμας του, καταφέρνει να δείχνει αισθητά πιο δυναμικό. Η γρίλια σε μαύρο χρώμα, οι γκρι προφυλακτήρες και η γκρι επένδυση στην τρίτη κολώνα του πλαισίου χαρίζουν ένα μοναδικό στιλ, άμεσα αναγνωρίσιμο ως υπογραφή της Audi. Για εμάς, ως ένα ακόμα πιο χτυπητό «σήμα κατατεθέν» λειτούργησαν και οι τέσσερις εξατμίσεις πίσω οι οποίες φτιάχνουν φυσικά και ένα όμορφο «μουσικό» χαλί για τις βόλτες σας. Να σημειωθεί βέβαια ότι, πολλά από τα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία είναι έξτρα, αν και όχι ιδιαίτερα ακριβά. 

Aντιθέτως, αλμυρή είναι η τιμή, αφού τα 61.590 ευρώ που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο, φέρνουν το SQ2 δέκα ολόκληρες χιλιάδες ευρώ πάνω από το S3, το οποίο είναι αναμφίβολα μια διαχρονική αξία. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center