Δοκιμή: Fiat 500e Cabrio
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Fiat 500e Cabrio

32.535 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

To Fiat 500e στην cabrio έκδοσή του υπόσχεται ανέμελες και αέρινες βόλτες, με ακόμα περισσότερο glamour και με σύμμαχο την ικανοποιητική του αυτονομία, θέλει να γίνει το απόλυτο talk of the town της εξηλεκτρισμένης εποχής.

Το ίσως πιο trendy και στιλάτο αυτοκίνητο πόλης, το εμβληματικό Fiat 500 συνεχίζει να χτίζει το μύθο του και στην νέα του γενιά. Το νέο 500 ήδη έκανε ντόρο, καθώς λανσάρεται ως αποκλειστικά ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας το πέρασμα στη εποχή της ηλεκτροκίνησης για τη Fiat. Στα  κεντρικά της φίρμας στο Τορίνο βέβαια, ήθελαν να απογειώσουν ακόμα περισσότερο το hype του μοντέλου και γι αυτό κατέφυγαν σε μία δοκιμασμένη λύση, αυτή της cabrio έκδοσης. Έτσι λοιπόν το 500 έγινε το πρώτο ηλεκτρικό μίνι cabrio της σύγχρονης αυτοκίνησης. Με το ανάλογο κόστος βέβαια, καθώς για την αγορά του απαιτούνται 26.252 ευρώ (με την κρατική επιδότηση), περίπου 2.500 ευρώ παραπάνω συγκριτικά με την τρίθυρη έκδοση, μια τιμή στα λογικά πλαίσια των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ένα «μπιζουδάκι» με περισσότερο στυλ
Στην τρίθυρη έκδοση του 500 είχαμε χαρακτηρίσει το μοντέλο ως «μπιζουδάκι». Δεν αλλάζει σχεδιαστικά κάτι εδώ, πλην φυσικά της υφασμάτινης οροφής, ωστόσο αυτό από μόνο του αρκεί για να δώσει άλλο αέρα (ισχύει και κυριολεκτικά, αλλά τώρα μιλάμε μεταφορικά) στο ρετρομοντέρνο και απόλυτα trendy μίνι. Η οροφή ανοίγει αυτόματα με μπουτόν στην πλαφονιέρα και μπορείτε, είτε να την μαζέψετε ως το ύψος της πίσω κολόνας ή να την κατεβάσετε τελείως. Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι ως cabrio θα τραβήξει τα βλέμματα περισσότερο. Σε συνδυασμό με τις «ψαγμένες» λεπτομέρειες όπως τα φλας και οι κρυμμένες χειρολαβές που ανοίγουν με μπουτόν, διαμορφώνεται ένα άκρως ελκυστικό σύνολο που σε προϊδεάζει και για το ανάλογο τεχνολογικό υπόβαθρο του εσωτερικού.  Εκεί θα συναντήσουμε ένα hi-tech περιβάλλον, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής  (7,0 έως 10,25 ιντσών ανάλογα της έκδοσης) για το νέο σύστημα UCONNECT5, το οποίο μπορείτε να το χειριστείτε και μέσω φωνής, αλλά και να κάνετε over-the-air αναβαθμίσεις και προσθήκη εντολών Alexa.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center