Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης ορίζει αυξημένα επίπεδα άνεσης, με το Baleno έτσι να ενισχύει και οδηγικά τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Σύγχρονο και καλαίσθητο αισθητικά είναι το εσωτερικό του Suzuki Balenο, το οποίο ξεχωρίζει και για τα μεγάλα επίπεδα χώρων που προσφέρει.

Δοκιμή: Suzuki Baleno 1,2 Dualjet Hybrid

11.800 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

Η mild hybrid έκδοση του Suzuki Baleno ταιριάζει γάντι στον πολιτισμένο, οικογενειακό και συνολικά ήπιο χαρακτήρα του μοντέλου.

Μέσα στις αποκλειστικά βενζινοκίνητες εκδόσεις του μικρού Suzuki Baleno, αυτή που αναλαμβάνει να αποτελέσει την πιο οικονομική σε καύσιμο, είναι η έκδοση με τον 1,2 λτ. Dualjet των 90 ίππων, που συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS της εταιρείας. 

Αυτό ενσωματώνει μια γεννήτρια η οποία ανακτά ενέργεια από την πέδηση και την αποθηκεύει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να την «χορηγήσει» στο θερμικό μοτέρ των 1,2 λίτρων. Πρακτικά ποτέ δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, ωστόσο ως υποβοήθηση αλλά και αναλαμβάνοντας να λειτουργεί όλο το ηλεκτρικό σύστημα, επιτυγχάνεται μείωσης της κατανάλωσης με μέση τιμή δοκιμής τα 5,7 λτ. /100 χλμ. Η λειτουργία του κινητήρα σε συνδυασμό με το ήπιο υβριδικό σύστημα είναι πολιτισμένη και παρά την χαμηλή απόδοση, καταφέρνει να κινήσει ικανοποιητικά το αμάξωμα των 990 κιλών, παρουσιάζοντας θετικό τράβηγμα από χαμηλά και επάρκεια ισχύος. 

Eσωτερικό-Χώροι: Όμορφη εικόνα, μέτρια ποιότητα μεγάλοι χώροι
Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι λιτή με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνης αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και τον όμορφο πίνακα οργάνων να χαρίζουν σύγχρονες πινελιές. Τα πλαστικά, είναι σκληρά και μέτριας ποιότητας σε όλο το εσωτερικό, ωστόσο έχουν καλή συναρμογή και το φινίρισμα δείχνει προσεγμένο. Ένα από τα ατού του Baleno και σε αυτή του την έκδοση, είναι οι μεγάλοι χώροι του, ικανοί να φιλοξενήσουν με άνεση 4 επιβάτες και αποσκευές όγκου 355 λίτρων. 

Οδική συμπεριφορά: Ανετο και στο δρόμο
Στο δρόμο το Baleno χαρακτηρίζεται από τα αυξημένα επίπεδα άνεσης που προσφέρει αποκλειστικά. Και λέμε αποκλειστικά γιατί οι έντονες κλίσεις που προκαλεί η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και το ελαφρύ με τεχνητή αίσθηση και κακή πληροφόρηση σύστημα διεύθυνσης, περιορίζει τις «επιθυμίες» του οδηγού του, ενώ με «οικολογικά» ελαστικά που εξοπλίζουν αυτή την έκδοση φρενάρει στα 41,4 μ. από τα 100 χλμ./ώρα. Τέλος, μέτρια είναι η επίδοση στον EuroNCAP αφού έχει πάρει 4 αστέρια στην έκδοση με το Safety Pack (GLX) και 3 στις «απλές».

Η άποψή μας
+ Υβριδικό σύστημα, χώροι, πολιτισμένη λειτουργία κινητήρα, κατανάλωση, τιμή 
- Ποιότητα πλαστικών στο εσωτερικό, αίσθηση συστήματος διεύθυνσης, φρένα


Το Suzuki Baleno στην ήπια υβριδική έκδοση πρακτικά αποδεικνύεται το πιο οικονομικό σε κατανάλωση μοντέλο στην γκάμα του, ενώ σε συνδυασμό με την ελκυστική του τιμή στην πλούσια έκδοση που διατίθεται GLX, αποτελεί μια προσιτή και συμφέρουσα επιλογή. 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN