Είναι το Panda Cross SUV;

Είναι το Panda Cross SUV;

7.740 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2022)

Η Fiat είναι η πρώτη μάρκα που προσέφερε ένα μίνι SUV. Και μάλιστα χωρίς να έχει λανσάρει ποτέ ένα μοντέλο στην κατηγορία. Και πολύ πριν τα SUV ήταν κατηγορία. Είναι όμως το Panda στις εκδόσεις Cross όντως SUV;

Αν μοιάζει με SUV, και κάνει ότι ένα SUV, μήπως είναι SUV;

Τι πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο για να είναι SUV; Μεγάλη απόσταση από την άσφαλτο. Εντάξει. Άλλο; Να έχει κοντούς πρόβολους εμπρός και πίσω. Κάθετο πίσω παρμπρίζ και γενικά πιο «τετράγωνο» σχήμα. Άλλο; Χώρους και ειδικά «αέρα» στα κεφάλια. Και αν υπάρχει και 4κίνητη έκδοση τότε το πράγμα δείχνει SUV.
 
Πάρε τώρα το Panda στις εκδόσεις Cross. Άσε για μια στιγμή στην άκρη πως πρόκειται για εκδόσεις ενός μοντέλου που δεν είναι SUV, και δες τες για αυτό που είναι. Δεν ταιριάζει η περιγραφή ενός SUV με αυτή ενός Panda Cross;
 
Έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος; Έχει. Έχει κοντούς προβόλους, κάθετο πίσω παρμπρίζ, και «τετράγωνο» σχήμα. «Αέρα» για τα κεφάλια»; Έχει. Και έχει και τετρακίνητη έκδοση. Άρα, γιατί δεν είναι SUV;
 
Επειδή είναι απλά μία έκδοση ενός μοντέλου που στις άλλες εκδόσεις δεν είναι SUV; Μα εδώ δε μιλάμε για κάτι όπως η Octavia Scout. Ή το Audi Allroad. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν αρκετά χαρακτηριστικά SUV, όμως ακόμη και αν σβήσεις τις άλλες τους εκδόσεις από τον πλανήτη, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μια Octavia Scout και να πεις ότι είναι SUV. Είναι απλά πολύ μακριά, με μεγάλους προβόλους. Έχει ξεκάθαρα το «λάθος» σχήμα.
 
Πάμε πάλι στο Panda Cross. Αν δεν ήξερες πως υπάρχει το «απλό» Panda, από το σχήμα του και μόνο, δεν θα έλεγες πως είναι ένα πολύ μικρό SUV; Έχει όλα τα χαρακτηριστικά, και ο μόνος λόγος που δεν το λέμε SUV είναι γιατί είναι έκδοση ενός μοντέλου που δεν είναι.
 
Για να το ξανασκεφτούμε όμως; Η Fiat είχε τετρακίνητο Panda από την πρώτη, την πρώτη-πρώτη γενιά του αυτοκινήτου. Και τότε έμοιαζε με SUV, παρότι η κατηγορία δεν υπήρχε. Υπήρχαν όμως τα εκτός δρόμου, και το πρώτο εκείνο Panda, παρότι μίνι, έμοιαζε σα μινιατούρα ενός από αυτά τα μοντέλα.
 
Θα έλεγε κανείς πως το Panda σήμερα, όπως και τότε, σχεδιάστηκε να είναι SUV, και προσφέρεται και σε «απλές» εκδόσεις, με πιο ασφάλτινο χαρακτήρα. Μήπως λοιπόν να το δούμε έτσι; Πως δηλαδή το βασικό μοντέλο είναι το Panda Cross, ένα μίνι SUV, που όμως υπάρχει και σε χαμηλότερη τιμή, χωρίς όλα τα επιμέρους που το κάνουν SUV.
 
Τι λες λοιπόν; Δεν είναι το Panda Cross ένα πραγματικό SUV;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL