Ελληνικό Gymkhana με Nissan Silvia (+video)

3.644 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2019)

Ο οδηγός του βελτιωμένου Nissan 200SX (S14) δημιούργησε τα πλάνα ενός θεαματικού βίντεο με πολύ drift και καμένο λάστιχο, προσπαθώντας να μιμηθεί τα «κόλπα» του Ken Block στην περίφημη σειρά video «Gymkhana». Και όλα αυτά στην Ελλάδα!

Ήταν ένας Γερμανός, ένας «Ιάπωνας» και ένας Έλληνας. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή για κάποιο ανέκδοτο όμως στην περίπτωση του βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μιλάμε για μια α λα Gymkhana παραγωγή ενός Έλληνα, ενδεχομένως Θεσσαλονικιού, δημιουργού με ένα Nissan Silvia (σ.σ. ο Ιάπωνας της υπόθεσης) να αναστατώνει τις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας με έδρα στη συμπρωτεύουσα. Πριν αναρωτηθείτε ποιος είναι ο Γερμανός της υπόθεσης, αναφερόμαστε στον τράκτορα της Mercedes-Benz που κουβαλάει στην καρότσα το drift car.
 

Υπενθυμίζουμε πως, αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα του Steve Ketner -αυτό είναι το nickname του δημιουργού- επί ελληνικού εδάφους (Δες εδώ: Ferrari 812 Superfast ταράζει τη Θεσσαλονίκη (+video)), παρόλα αυτά, λόγω του σχετικά περιορισμένου χώρου και του Ιάπωνα «πρωταγωνιστή», που είναι και ένα από τα βαρβάτα ονόματα στο παγκόσμιο στερέωμα του drifting, το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακό.

Για την ιστορία, τέλος, σημειώνουμε πως κάτω από το καπό του 200SX -ή αλλιώς Silvia S14- στην εργοστασιακή του μορφή βρίσκεται ο 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας SR20DET με τουρμπίνα Garrett T28 που αποδίδει 220 ίππους με 278 Nm ροπής. Ωστόσο, στοιχεία για το συγκεκριμένο, βελτιωμένο μοντέλο δεν υπάρχουν.

Αρκετά όμως με τα λόγια. Δυναμώστε τα ηχεία και απολαύστε το video.

FORD E-TRANSIT
NISSAN