Ford Focus Vignale. Το νέο Focus…φοράει τα καλά του

18.960 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2018)

To νέο Ford Focus που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, θα διαθέτει και εκείνο μια έκδοση Vignale με πολυτελή χαρακτήρα, στα πλαίσια των υπόλοιπων αντίστοιχων εκδόσεων των Edge, Kuga, Mondeo, S-Max και Fiesta. Αυτή η έκδοση ξεχωρίζει αισθητικά, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα και καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα της Ford στην φαρέτρα του, συνδυαζόμενα με στοιχεία που αναδεικνύουν τον πολυτελή της χαρακτήρα και στο εσωτερικό.

Εμφάνιση
Το νέο Ford Focus είναι σύγχρονο και δυναμικό αισθητικά, υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το μικρότερο Fiesta, κάτι που επηρεάζει και την πολυτελή έκδοση Vignale. Αυτή ξεχωρίζει από τις διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με πιο συγκρατημένη αισθητική ως προς την δυναμική αλλά και τονισμένη όσον αφορά την πολυτέλεια, με την προσθήκη χρωμιωμένων λεπτομερειών, κάτι που συναντάμε και στην εμπρόσθια μάσκα. Το μοβ χρώμα (Dark Mulberry) τέλος, αποτελεί αποκλειστικό χρωματισμό αυτής της έκδοσης.

Εκδόσεις αμαξώματος και εξοπλισμού
H έκδοση Vignale του νέου Focus είναι εξοπλιστική έκδοση και στο 5θυρο αμάξωμα του νέου Focus. 

Κινητήρες
Αν και ακόμα οι πληροφορίες γύρω από τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν την έκδοση Vignale του νέου Focus είναι περιορισμένες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η γκάμα του θα ξεκινά από την μέγιστη απόδοση του 1.000άρη EcoBoost (125 ίπποι), ενώ θα διατίθεται και με τον νέο EcoBoost των 1,5 λίτρων με απόδοση 150 και 182 ίππων. Στους diesel η έκδοση Vignale θα εφοδιάζεται με τον νέο 1,5 λτ. EcoBlue με απόδοση 120 ίππων και τον 2λιτρο των 150 ίππων.  

Εσωτερικό-Χώροι
Το νέο Focus είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της Ford και αυτό αποτυπώνεται και στο εσωτερικό της έκδοσης Vignale η οποία διακρίνεται για την ακόμα καλύτερη ποιότητα και τον πολυτελή της διάκοσμο. Αυτός ενσωματώνει δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα, ταμπλό και εσωτερικό των θυρών και συνδυάζει την φινέτσα με την high tech αισθητική. Την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε επιπλέον στοιχεία όπως το Head Up Display (το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Ford με HUD), η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού, η δυνατότητα δημιουργίας Wi-Fi hot spot και της εφαρμογής FordPass Connect. Οι χώροι αναμένονται πολύ καλοί για 5 έως και 5 επιβάτες απόρροια της άυξησης σε μήκος και πλάτος του αμαξώματος, με χώρο αποσκευών να έχει όγκο 357 λίτρα. 

Oδική συμπεριφορά
Aν και ακόμα είναι νωρίς, το νέο Ford Focus αναμένεται και πάλι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία μέσω του οδηγικού του προφίλ, το οποίο στην έκδοση Vignale θα εστιάζει περισσότερο και στην άνεση. Νέο, είναι το γεγονός πως θα εφοδιάζεται με 3 διαφορετικά οδηγικά modes (Normal, Sport, Eco), όπου αλλάζουν ρυθμίσεις κινητήρα, τιμονιού και ανάρτησης. Στις εκδόσεις Vignale μάλιστα, αναμένεται η ανάρτηση πίσω να είναι πολλαπλών συνδέσμων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
citroen