H Alfa Romeo Giulietta βρίσκεται στην αγορά από το 2010, ενώ το 2016 δέχθηκε ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα κυρίως στο αισθητικό κομμάτι.

Σπορτίφ και ιδιαίτερα ευχάριστο το εσωτερικό της Giulietta.

Alfa Romeo Giulietta. Απαρνήσου τα συμβατικά…

18.952 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2018)

H Alfa Romeo Giulietta βρίσκεται στην αγορά από το 2010, ενώ το 2016 δέχθηκε ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα κυρίως στο αισθητικό κομμάτι καθιστώντας την ακόμη πιο στιλάτη και διατηρώντας παράλληλα τον premium και ξεχωριστό οδηγικά, χαρακτήρα της.

Εμφάνιση
Στο πεδίο της εμφάνισης, η ανανεωμένη Giulietta αποκτά πιο σπορ κυψελοειδείς εισαγωγές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα που έχουν και νέα σχεδίαση, ενώ εφόσον προστεθεί το extra πακέτο Veloce όπως στο μοντέλο της δοκιμής, τότε αυτή τονίζεται περαιτέρω με κόκκινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, μαύρη γρίλια μάσκας, μαύρες ζάντες κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση η Giulietta συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο κομψά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Εκδόσεις αμαξώματος και εξοπλισμού
Η Alfa Romeo Giulietta είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε 5θυρο τύπο αμαξώματος και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, την Giulietta, την Super και την Veloce.

Κινητήρες
H γκάμα κινητήρων της Giulietta ξεκινά από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,4 λίτρων με απόδοση 120 ίππους, ενώ ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με 150 και 170 ίππους. Ισχυρότερη, είναι η έκδοση QV με 1,75 λτ. κινητήρα και απόδοση 240 ίππους. Στους diesel βασική επιλογή αποτελεί ο 1,6 λτ. MultiJet κινητήρας του ομίλου με 120 ίππους και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό του την αυξημένη ροπή του (320 Nm). 

Εσωτερικό-Χώροι
Στο εσωτερικό της Giulietta ο διάκοσμος είναι σπορτίφ και ιδιαίτερα ευχάριστος. Στο πεδίο της ποιότητας, τα επίπεδα είναι πολύ καλά, συνδυάζοντας μαλακά καλής ποιότητας με σκληρά πλαστικά, ενώ τόσο το φινίρισμα όσο και η συναρμογή είναι προσεγμένα συμπληρώνοντας τον premium χαρακτήρα της. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για 4 ή ακόμα και 5 επιβάτες, με χώρο αποσκευών 350 λτ.

Οδική συμπεριφορά
Η Alfa Romeo Giulietta είναι ένα από τα πιο σπορ οδηγικά μικρομεσαία της αγοράς. Εκμεταλλευόμενη στοιχεία όπως το στιβαρό πλαίσιο, το πολύ καλό ηλεκτρικό τιμόνι και τα κορυφαία σε απόδοση φρένα (με λειτουργία προ-φόρτισης στην επιλογή Dynamic του Alfa D.N.A.) διαμορφώνεται ένας πολύ ευχάριστος χαρακτήρας που συμπληρώνεται τόσο από την αποτελεσματικότητά της όσο και την αίσθηση που προσφέρει. Η ανάρτηση είναι σφιχτή ακολουθώντας την σπορ λογική της, ωστόσο μόνον οι έντονες ανωμαλίες θα γίνουν αντιληπτές στους επιβάτες της. 

+ Εμφάνιση, σχεδίαση εσωτερικού-ποιότητα, απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, φρένα
- Χώροι στο πίσω κάθισμα, άνεση ανάρτησης


Τιμές από 16.750 ευρώ (με έκπτωση)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center