6 φωτογραφίες »

Κυρίες και κύριοι η νέα Octavia RS iV.

Επίσημα η νέα Skoda Octavia RS iV

12.156 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Το πρώτο μοντέλο απόδοσης της Skoda που διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης έκανε την εμφάνισή του. Κυρίες και κύριοι η νέα Octavia RS iV.


Ξεκινώντας αμέσως από αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, δηλαδή το σύστημα κίνησης, η «ηλεκτρισμένη» ισχυρή Octavia RS iV συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει συνολική ισχύ 245 ίππων και ροπή στρέψης 400 Nm. Το plug-in υβριδικό μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα οριοθετείται στα 225 χλμ./ώρα.
 
Η Skoda δηλώνει ότι η Octavia RS iV θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ρεύμα για 60 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ μία πλήρης φόρτιση από συμβατική οικιακή πρίζα θα διαρκέσει έξι ώρες. Αν κάποιος βιάζεται μέσω ενός Wallbox ο χρόνος φόρτισης μπορεί να μειωθεί σε τρεισήμισι ώρες.
 
Όπως συμβαίνει με το Golf GTE και το ηλεκτροκίνητο Cupra Leon, το νέο Octavia RS iV διατίθεται αποκλειστικά με μπροστινή κίνηση και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου των 13 kWh.
 
Φτάνοντας στο αισθητικό κομμάτι, οι αναβαθμίσεις του στυλ σε σχέση με την κανονική Octavia περιλαμβάνουν τα τυπικά οριζόντια φώτα ομίχλης, ζάντες 18 ιντσών και προαιρετικές ζάντες 19 ιντσών, αλλά και πιο επιθετική εμφάνιση. Στη μορφή που την έχουμε συνηθίσει η Octavia RS iV λαμβάνει μία μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος, ενώ στη βάγκον έκδοση η αεροτομή έχει εγκατασταθεί στο πίσω μέρος της οροφής. Οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης ενισχύουν περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό να πούμε πως το εμπρός αριστερό φτερό ενσωματώνει ένα καπάκι που αποκρύπτει τη θύρα φόρτισης.
 
Στο εσωτερικό η τσεχική μάρκα προχώρησε σε κάποιες μικρές αλλαγές, με βασικότερη ένα κομψό περίβλημα από ανθρακονήματα στο ταμπλό μαζί με ένα σπορ τιμόνι τυλιγμένο σε διάτρητο δέρμα και διακοσμημένο με το λογότυπο RS. Τα καθίσματα δίνουν καλύτερη πλευρική στήριξη στο σώμα, ενώ υπαρκτά είναι και τα μεταλλικά χαρακτηριστικά.
 
Οι παραδόσεις της νέας Skoda Octavia RS iV προγραμματίζονται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, ενώ θυμίζουμε πως αργότερα θα παρουσιαστεί και η «κανονική» Octavia RS που θα έχει 2λιτρους TSI και TDI κινητήρες.    

peugeot
4green