• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Biermann δεν διευκρίνισε για το αν το Kona θα λάβει την έκδοση των 250 ή των 275 ίππων.

Έρχεται Hyundai Kona N!

Διαβάστηκε από 30858 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/3/2019
 

Mια ανάσα από το να λάβει το πράσινο φως είναι το Kona N, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το αφεντικό του τμήματος N, Αlbert Βiermann. Ποιο γνωστό μοτέρ θα φοράει; Ποια η ιπποδύναμη του;

«Φωτιά» έχουν πάρει οι φήμες που θέλουν την Hyundai να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να λανσάρει N έκδοση και στο Kona, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος υψηλών επιδόσεων της κορεάτικης μάρκας, κ. Albert Biermann.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αν και η μάρκα δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση μέχρι στιγμής, ο ίδιος ο Biermann έχει δώσει εντολή στους μηχανικούς του τμήματος Ν να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο δοκιμαστικό μοντέλο με την ελπίδα πως θα δοθεί σύντομα το πράσινο φως από τα στελέχη της Hyundai. Mάλιστα ο Biermann αποκάλυψε πως έχει ήδη αποφασίσει ποιο θα είναι το μοτέρ που θα εξοπλίζει το Κona N, αν τελικά αυτό μπει στην γραμμή παραγωγής.

Τι δήλωσε λοιπόν το αφεντικό του τμήματος Ν; «Είπα στους μηχανικούς να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο και θα δούμε τι θα γίνει με το να το κάνουμε να πάρει το πράσινο φως. Το μοτέρ του θα είναι το ίδιο με του i30 N. Μπορούμε φυσικά να κάνουμε στο Κοna κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση, αλλά θα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με το i30 N, επειδή θα είναι και αυτό εμπροθιοκίνητο. Ξέρουμε ήδη ότι θα έχει το ίδιο μοτέρ και το ίδιο κιβώτιο».
 

Ο Biermann δεν διευκρίνισε για το αν το Kona θα λάβει την έκδοση των 250 ή των 275 ίππων του 2λιτρου κινητήρα του i30 N, oι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως μάλλον θα προτιμηθεί η λιγότερο ισχυρή έκδοση. Πάντως, το Kona αναμένεται να λάβει και πλήθος αναβαθμίσεων στον τομέα της εμφάνισης όπως για παράδειγμα νέο διαχύτη, σπόιλερ οροφής και πιο σπορτίφ απολήξεις στο σύστημα της εξάτμισης. Τέλος, σχεδόν σίγουρο είναι ότι μετά το i30 Fastback θα προσφερθούν Ν εκδόσεις και στα Veloster και i20 επόμενης γενιάς.

Στο μεταξύ, το τμήμα N ασχολείται και με το λανσάρισμα των N-Line εκδόσεων που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει στην γκάμα μεταξύ της κορυφαίας έκδοσης του i30 και του i30 N με τον Biermann να προσθέτει ακόμα πως στην Hyundai είναι αρκετά ευχαριστημένοι με την πορεία του i30 N: «Aργότερα μέσα στο 2019, θα προσφέρουμε και N-Line εκδόσεις που θα έχουν αρκετές μηχανικές και αισθητικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το «απλό». (Σε ό,τι αφορά το i30 N), υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση από το κοινό. Έχουμε μια πολύ καλή θέση στον τομέα της απόδοσης και του κρατήματος και φαίνεται πως έχουμε καλή ισορροπία».