• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Βάση για το αγωνιστικό Opel Corsa θα αποτελέσει η επόμενη έκτη γενιά του δημοφιλούς μικρού της μάρκας. (Εδώ βλέπουμε το Opel Corsa R5)

Έρχεται νέο αγωνιστικό Opel Corsa

Διαβάστηκε από 2350 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2019
 

Η Opel παραμένει πιστή στη μακρά ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμμετέχοντας και φέτος σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες ράλι. Παράλληλα, ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον ετοιμάζοντας το αγωνιστικό Corsa R2 που θα τρέξει το 2021.

Το 2019, η Opel Motorsport στοχεύει στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Junior για οδηγούς έως 27 ετών, το οποίο πλέον έχει ονομαστεί επίσημα FIA ERC3 Junior Championship. Ένα από τα Adam R2 των 190 ίππων της ομάδας Holzer Motorsport –συνεργάτη της Opel σε επίπεδο τεχνολογίας- θα οδηγήσει ο 20χρονος Σουηδός Elias Lundberg, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του ADAC Opel Rallye Cup το 2018, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση στην ομάδα ADAC Opel Rallye Junior. Ένα δεύτερο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 20χρονος Grégoire Munster από το Λουξεμβούργο, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Ludberg στο Rallye Cup, έχοντας κατακτήσει τρεις νίκες.

Με 130 συμμετοχές από 18 χώρες, ο επιτυχημένος θεσμός ενιαίου ράλι στην Ευρώπη έχει αποτελέσει, από το 2013 που διοργανώνεται, μία επαγγελματική πλατφόρμα για πολλούς νέους οδηγούς, δίνοντας την ευκαιρία σε οκτώ νέα ταλέντα να ενταχθούν στην εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rally Junior Team.
 

Η Opel υποστηρίζει το ADAC Rallye Cup και φέτος με το Adam Cup των 140 ίππων και εξασφαλίζοντας στο νικητή ένα προνομιακό πακέτο ανταλλακτικών για την επόμενη σεζόν. Η Opel παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες logistics σε όλους τους συμμετέχοντες του Κυπέλλου, καθώς και ένα ειδικό πακέτο “εκκίνησης” για νέους συμμετέχοντες.

Για την αγωνιστική σεζόν του 2021, η Opel ετοιμάζει, τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και για το διεθνές πελατολόγιο του αθλήματος, ένα αγωνιστικό μοντέλο προδιαγραφών R2, το οποίο θα είναι βασισμένο στη νέα έκτη γενιά του Corsa η οποία θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2019. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Corsa R2, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τις ιδιωτικές ομάδες στα τέλη του 2020, θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα.

«Κατασκευάζουμε αυτοκίνητα εδώ και 120 χρόνια. Οι αγώνες ανέκαθεν διαμόρφωναν την εικόνα της Opel και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Δύο στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς – το πάθος για τεχνολογία και η ευκολία πρόσβασης για θιασώτες και πελάτες. Επίσης, πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η προώθηση νέων οδηγών. Αν συνδυάσουμε και την εμπειρία του μηχανισμού της PSA Motorsport, ανοίγονται μπροστά μας πολλές ακόμη ευκαιρίες».
 

Tags: OPEL CORSA, ADAM, ERC