Έρχονται νέα κίνητρα για αγορά αυτοκινήτου

34.107 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2020)

Ο υπουργός Μεταφορών άνοιξε τα χαρτιά του για τα κίνητρα που θα δοθούν για την ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα «χαράτσια» δεν αφορούν όσους έχουν ήδη παλιό ΙΧ. Τι γίνεται με εισιτήρια & «πλαστικό χρήμα»;


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι στόχος είναι οι πολίτες να αγοράζουν φθηνότερα ΙΧ και να ανανεωθεί ο γερασμένος σήμερα στόλος, για αυτό και θα αποτραπεί η εισαγωγή παλιών και ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και θα δοθούν κίνητρα για την αγορά νεότερων οχημάτων. Διευκρίνισε ότι τα μέτρα αποτροπής δεν θα αφορούν όσους έχουν ήδη ένα παλιό ΙΧ, αλλά τις εισαγωγές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το τέλος ταξινόμησης θα μειωθεί και όσο πιο καινούριο είναι το ΙΧ που αγοράζει κανείς, τόσο μικρότερη επιβάρυνση θα έχει, τονίζοντας ότι «παλαιότερα γινόταν ακριβώς το αντίθετο και η Ελλάδα είχε γίνει νεκροταφείο αυτοκινήτων». Επιπλέον, προανήγγειλε ανακοινώσεις σύντομα, κάνοντας λόγο για ένα πολύ θετικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των ΙΧ. Ενδεχομένως, η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας, όπου δόθηκαν χρηματικά κίνητρα έως και 3.500 ευρώ για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες (βενζίνη ή diesel), πέραν των bonus που προσφέρονται από την κυβέρνηση για τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Διαβάστε ακόμη: Πόσα λεφτά γλιτώνεις με τα νέα τέλη ταξινόμησης (Πίνακες & παραδείγματα)

Έπειτα, σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα της πληρωμής εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανέπαφα, δηλαδή με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, ο Υπουργός ανακοίνωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στα «Παραπολιτικά» ότι με τη συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο πιλοτικό πρόγραμμα για την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με προσοχή προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αρχικά σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό.

Τέλος, ερωτηθείς εάν η μειωμένη τιμή του 1,20 ευρώ θα ισχύσει και μετά τις 31 Οκτωβρίου, ο κ. Καραμανλής απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Θα δούμε πως θα πάνε τα έσοδα αυτή την περίοδο και αν πάνε καλά, είναι κάτι το οποίο θα το εξετάσουμε. Όμως δεν μπορώ να πω μεγάλες κουβέντες, ούτε θέλω να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα το δούμε αυτό στην πορεία στις 31 Οκτωβρίου».

PEIRAIOS LEASING
OPEL