Τους δικούς του «Ολυμπιακούς Αγώνες» θα έχει πλέον ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Έρχονται οι μηχανοκίνητοι «Ολυμπιακοί Αγώνες»

3.087 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

Τους δικούς του «Ολυμπιακούς Αγώνες» θα έχει πλέον ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, καθώς η FIA ανακοίνωσε επίσημα μία νέα παγκόσμια διοργάνωση με την ονομασία FIA Motorsport Games.


Η νέα αυτή διοργάνωση θα αποτελεί ένα θεσμό που ουσιαστικά αναβαθμίζει το NationΆs Cup και θα συνδυάζει πολλές διαφορετικές δοκιμασίες απ όπου και θα προκύπτουν οι πιο γρήγορες χώρες.
 
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι FIA Motorsport Games θα περιλαμβάνουν έξι διαφορετικά αγωνίσματα GT, Touring Car, Formula 4, Drifting, Karting Slalom και Digital Motorsport. Για κάθε ένα από αυτούς τους αγώνες, οι επιμέρους οδηγοί θα λάβουν χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, τα οποία θα προστεθούν σε ένα συνολικό πίνακα μετάλλων για την κάθε χώρα και βάσει της τελικής συγκομιδής θα προκύπτουν οι τρεις πρώτες νικήτριες χώρες και οι υπόλοιπες.
 
Στόχος της FIA είναι μέσω των Motorsport Games να δοθεί περισσότερη έμφαση στις χώρες και λιγότερο στους οδηγούς και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μας δίνει το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσουμε «Ολυμπιακούς Αγώνες» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Οι πρώτοι FIA Motorsport Games θα διεξαχθούν στο αεροδρόμιο Vallelunga κοντά στη Ρώμη, μεταξύ 1 και 3 Νοεμβρίου. Προς το παρόν, η FIA δεν ανακοίνωσε τους ακριβείς κανόνες, αλλά αναμένεται να το πράξει τους επόμενους μήνες.
 
Τέλος με δηλώσεις του ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να κηρύξω τους FIA Motorsport Games οι οποίοι θα συνδυάζουν μια ποικιλία επιστημονικών κλάδων και όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης σε ένα γεγονός. Είναι κάτι καινούργιο όχι μόνο για τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους οδηγούς, αλλά για όλους όσους εκτιμούν τον διεθνή αθλητισμό».

ELASTIKA 2024
NISSAN