Εσάς σας έλειψε η Mazda;

11.070 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2019)

Ποιο Mazda θα αγόραζες αν ξεκινούσε να πουλάει η μάρκα τα μοντέλα της και πάλι στην Ελλάδα σήμερα; Ξέρεις ποια μοντέλα έχει στη γκάμα της; Και τελικά τι είναι αυτό που λείπει πιο πολύ;

Ποιο Mazda θα αγόραζες αν ξεκινούσε να πουλάει η μάρκα τα μοντέλα της και πάλι στην Ελλάδα σήμερα; Ξέρεις ποια μοντέλα έχει στη γκάμα της; Και τελικά τι είναι αυτό που λείπει πιο πολύ;

Πως μπορεί να λείπει η Mazda από την Ελλάδα, και μάλιστα τόσο καιρό; Η Mazda είναι η τέταρτη Ιαπωνική μάρκα σε μέγεθος, και για πολλούς η μάρκα με το περισσότερο ενδιαφέρον, σίγουρα σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά.

Η  Mazda έχει λανσάρει μόλις τη νέα γενιά της σειράς 3, του μικρομεσαίου της μοντέλου σε χάτσμπακ και σεντάν, και είναι και τα δύο από τα ομορφότερα μοντέλα στις κατηγορίες που συμμετέχουν. Η Mazda εξάλλου έχει χαρακτηριστεί ως η «Alfa Romeo της Ιαπωνίας» για την έμφαση που δίνει στη σχεδίαση και στο «πάθος» που βάζει στα μοντέλα της. Έτσι και η νέα της γκάμα είναι στηριγμένη γύρω από τη σχεδίαση που ξεχωρίζει.

Η Mazda είναι από τους πρωτοπόρους της σχολής των μακριών καπό. Σταμάτησε την μόδα που έκανε τα αυτοκίνητα να μοιάζουν όλο και περισσότερο ενός όγκου, με την καμπίνα να φτάνει σχεδόν μέχρι τους εμπρός τροχούς, και σε μία γενιά μόνη, από το μεσαίο 6 μέχρι το μικρό 2, η Mazda έδωσε ένα μακρύ καπό εμπρός, γυρίζοντας τη μόδα πίσω στο χρόνο όταν τα αυτοκίνητα ήταν και πάλι όμορφα.

Το νέο 3 έχει ένα πολύ μακρύ μεταξόνιο που το κάνει πολύ άνετο αλλά και του δίνει πολύ όμορφες αναλογίες. Τα μοτέρ είναι 1,5, 2,0 και 2,5 λίτρα, με εμφανώς μόνο το πρώτο να έχει ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά και ένα 1,8 ντίζελ που αξίζει τον κόπο. Επιπλέον η Mazda ετοιμάζει στους επόμενους μήνες να λανσάρει και το νέο μοτέρ της που καίει βενζίνη σα να έκαιγε ντίζελ, που αναμένεται να μειώσει την κατανάλωση μέχρι και 20%.

Όμως δεν φαίνεται πως αυτά τα μοτέρ θα τα δούμε στην Ελλάδα σύντομα. Ούτε καν το δέλεαρ του ΜΧ-5 δεν φαίνεται να συγκινεί τους εισαγωγείς προς το παρόν και έτσι τα μοντέλα της Mazda, χώρια τα εξαιρετικά της SUV, παραμένουν εκτός αγοράς, παρότι κάποιοι ιδιώτες τα εισάγουν μόνοι τους.

Εσάς σας λείπει η Mazda; Είναι από τις μάρκες που λάμπουν δια της απουσίας τους; Είναι μία μάρκα που θα αγοράζατε ή είχατε αγοράσει στο παρελθόν; Και τελικά ποιο μοντέλο της θα κοιτούσατε με ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή; Τι λέτε;

Toyota
moto