3 φωτογραφίες »

Παθητική ασφάλεια

38.631 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέχουν τα ίδια επίπεδα παθητικής ασφάλειας με τα συμβατικά. Δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετικά με τις εταιρείες να έχουν ήδη μελετήσει και να έχουν βρει λύσεις για το καίριο αυτό ζήτημα. Ετσι, τα ηλεκτρικά μοντέλα στο σύνολό τους έχουν προηγμένα συστήματα ασφάλειας και εφοδιάζονται μεταξύ άλλων με άλλα που μειώνουν τις πιθανότητες φωτιάς ή ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα διενεργηθείσες δοκιμές από τη Γερμανική Ένωση Αυτοκινήτου (ADAC), καταδεικνύουν πως οι πιθανότητες φωτιάς σε ένα ηλεκτρικό είναι ισόποσες με εκείνες ενός οχήματος που χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον σε περίπτωση ατυχήματος, η ροή ενέργειας της μπαταρίας διακόπτεται ακαριαία από ειδική βαλβίδα. Επίσης η μπαταρία συνήθως εγκαθίσταται σε ένα μεγάλο, «αδιάτρητο» περίβλημα στο κάτω μέρος του δαπέδου, κάτι που της παρέχει προστασία.

Στην πράξη λοιπόν τα ηλεκτρικά δεν υστερούν στον τομέα, όντας ικανά να προστατέψουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες τους σε ενδεχόμενη σύγκρουση. Παρακάτω μπορούμε να δούμε την αξιολόγηση του EuroNCAP για το συμβατικό μικρομεσαίο Toyota Corolla και το ηλεκτρικό Nissan Leaf.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center