Falken 5η, Sava 7η, Dunlop 8η και Fulda 10η  στο Διεθνές Test θερινών Ελαστικών, όπου δοκιμάστηκαν σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα σχεδόν 80 ελαστικά.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Falken 5η, Sava 7η, Dunlop 8η και Fulda 10η στο Διεθνές Test θερινών Ελαστικών, όπου δοκιμάστηκαν σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα σχεδόν 80 ελαστικά.

Falken, Sava, Dunlop & Fulda στο Top 10 σε TEST θερινών ελαστικών

18.699 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2022)

Τέσσερα θερινά ελαστικά από τις Falken, Sava, Dunlop και Fulda αναδείχθηκαν μεταξύ 80 άλλων ελαστικών, λαμβάνοντας θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα του Test με μικρές διαφορές στη βαθμολογία επιδόσεων από τον πρώτο του test. Πάμε να δούμε τι «οδήγησε» τους Testers σε αυτή την βαθμολογία.

Πως τα πήγαν Falken, Sava, Dunlop & Fulda στο Test Θερινών ελαστικών;

Γνωρίζουμε όλοι πως η ετικέτα που τοποθετείται σε κάθε ελαστικό (και δείχνει τις επιδόσεις του σε βασικούς τομείς) είναι μεν χρήσιμη αλλά ουσιαστικά αφορά μία αυτό-πιστοποίηση των κατασκευαστών ελαστικών, γεγονός που δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε από τον έμπορο που τα πουλάει, ούτε από τον τελικό πελάτη. 

Αυτό από μόνο του «φωνάζει» για τον σημαντικότατο ρόλο που παίζουν οι ανεξάρτητες δοκιμές ελαστικών, που έχουν στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή. Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και σύγκριση μεταξύ ομοειδών προϊόντων, στις ίδιες συνθήκες από τους ίδιους δοκιμαστές (όχι άλλος με “βαρύ πόδι”- άλλος με “ελαφρύ”) 😊.
 


Falken, Sava, Dunlop και Fulda αναδείχθηκαν μεταξύ 80 άλλων ελαστικών, λαμβάνοντας θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα του Test, με μικρές διαφορές στη βαθμολογία επιδόσεων από τον πρώτο.

Falken, Sava, Dunlop και Fulda αναδείχθηκαν μεταξύ 80 άλλων ελαστικών, λαμβάνοντας θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα του Test, με μικρές διαφορές στη βαθμολογία επιδόσεων από τον πρώτο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Γιατί θερινά ελαστικά;

Τα θερινά ελαστικά αποτελούν ακόμα και σήμερα την «κραταιά δύναμη» στην αγορά ελαστικών στη χώρα μας. Παρά την ανερχόμενη τάση των ελαστικών 4 εποχών, εξακολουθούν να απολαμβάνουν την “μερίδα του λέοντος” σε μερίδια πωλήσεων. Είναι λίγο φθηνότερα και καλύπτουν αποτελεσματικά το μεγαλύτερο εύρος καιρικών συνθηκών της Ελλάδας, όπου η πλειοψηφία των ημερών είναι ηλιόλουστες.
 
Τα θερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα για να παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και πολλή καλή σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η ειδική σχεδίασή τους συμβάλλει σε πιο αθόρυβη κύλιση, ενώ βελτιστοποιεί την επαφή του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα παρέχοντας στους οδηγούς μεγαλύτερη σταθερότητα, έλεγχο και φρενάρισμα τόσο σε στεγνές, όσο και σε υγρές επιφάνειες. Συγκεκριμένα για τις τελευταίες, διαθέτουν στο πέλμα τους, ευρύτερα κανάλια που στο βρεγμένο οδόστρωμα, απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά το νερό από το κέντρο του ελαστικού (ενώ το καλοκαίρι, βοηθούν ώστε να παραμένει πιο “δροσερό” στις υψηλές θερμοκρασίες).
 
Ας δούμε όμως αναλυτικά πως κατάφεραν τα Falken Ziex ZE310 Ecorun, Sava Intensa UHP 2, Dunlop Sport Maxx RT2 και Fulda Sport Control 2 να λάβουν την αξιολόγηση «Καλό» και να βρεθούν στην 1η δεκάδα στις δοκιμασίες του διεθνούς Test Θερινών Ελαστικών, όπου δοκιμάστηκαν συνολικά 80 ελαστικά!
 

Falken 5η, Sava 7η, Dunlop 8η και Fulda 10η

 

TEST ΘΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Mάρκα FALKEN SAVA DUNLOP FULDA
Μοντέλο Zix ZE310 Ecorun Intensa UHP2 Sport Maxx RT2 Sport Control 2
Wet 1- 2 1- 2
Dry 2+ 2 2 2-
Θόρυβος 69 72 70 71

Αρχικά να αναφέρουμε πως οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις δημοφιλείς διαστάσεις ελαστικών 215/55 R 17 με αυτοκίνητο ένα VW Passat, ενώ δοκιμάστηκαν σχεδόν 80 διαφορετικές μάρκες από όλο τον κόσμο - από τις πιο άγνωστες στους πολλούς μέχρι και τις πιο premium μάρκες ελαστικών. Από αυτές, στην τελική μάχη προκρίθηκαν οι Goodyear, Hankook, Michelin, Bridgestone, Falken, Kumho, Sava, Dunlop, BF Goodrich, Fulda, Toyo, Debica, Glue, Vredestein, Leufenn, Maxxis, Nexen, Goodride, Continental, GT Radial και Nokian.

Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι πως οι κατασκευαστές ελαστικών της μεσαίας κατηγορίας κερδίζουν έδαφος στην αγορά, εκεί που τα “παραδοσιακά” μεγάλα brands είχαν καθολική κυριαρχία. Μπορούν όμως να τα βάλουν στα ίσα;
 
«Ξεκοκαλίζοντας» τα παραπάνω αποτελέσματα που προέκυψαν από τις μετρήσεις και τις εξαντλητικές δοκιμασίες του Test, το πιο αθόρυβο ελαστικό στην κύλισή του -μεταξύ των τεσσάρων- είναι το Falken στα 69 db, ενώ το Sava μετρήθηκε στα 72 db.
 
Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, κοντά στο 100ρικο (άνευ τοποθέτησης) κοστολογούνται τα Falken, Fulda, Sava, σε αντίθεση με τα Dunlop που είναι ακριβότερα κατά 20%.
 
Καλύτερες επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα πέτυχαν τα Falken, σημειώνοντας βαθμό 2+. Τέταρτο στη μεταξύ τους σύγκρουση βρίσκεται το Fulda, το οποίο όμως κερδίζει (2) στο υγρό οδόστρωμα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
4green