• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δεύτερος μήνας του χρόνου...καιρός να αγοράσουμε αυτοκίνητο;

Φεβρουάριος, καιρός για αγορές

Διαβάστηκε από 2849 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2017

Όσοι αποφύγατε να αγοράσετε αυτοκίνητο τον Ιανουάριο καιρός είναι να βάλετε μπρος για τον Φεβρουάριο. Ο «ακριβός» μήνας πέρασε και οι προσφορές ήδη αρχίζουν. Είστε έτοιμοι;

 
Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες ταξινομήσεις. Οι λόγοι πολλοί. Από τη μία όσοι αναβάλουν την αγορά για «του χρόνου», είτε γιατί περιμένουν με το κλείσιμο του έτους κάποιο «πακέτο» με χρήματα, είτε γιατί θέλουν να έχουν αυτοκίνητο μοντέλο «2017», είτε γιατί απλά το αναβάλουν για αργότερα.

Το θέμα είναι όμως ότι τον Ιανουάριο γίνονται πολλές ταξινομήσεις και έτσι οι αντιπροσωπίες βρίσκονται στην άνετη θέση να βάλουν πάγο στις προσφορές τους. Αν κανείς αναλογιστεί ότι οι περισσότερες μάρκες κάνουν πολλές προσφορές Νοέμβριο-Δεκέμβριο για να πετύχουν πωλήσεις και να κλείσουν το έτος τους με θετικό πρόσημο, ο Ιανουάριος είναι μήνας άνεσης.

Δυστυχώς όμως για τις αντιπροσωπίες είναι μόνο ένας μήνας το χρόνο. Για πολλούς δεν υπάρχει κανένα γκλάμουρ στο να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο τον Φεβρουάριο και αρχίζουν οι αναβολές πάλι, μετά το Πάσχα, το καλοκαίρι και πάμε λέγοντας.

Έτσι ο Φεβρουάριος αποτελεί μία λαμπρή ευκαιρία για τους ρεαλιστές ανάμεσά μας να κάνουν την αγορά αυτοκινήτου που θέλουν. Με τις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου να δείχνουν περίπου και πως θα πάει αυτός ο χρόνος, οι εταιρείες για τον Φεβρουάριο πάντα ετοιμάζουν προσφορές για να κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό. Με κάποιο τρόπο δηλαδή να προεκτείνουν την κίνηση του Ιανουαρίου και στον ερχόμενο μήνα.

Ακόμη ένας λόγος γιατί ο Φεβρουάριος είναι καλύτερος από τον Ιανουάριο για αγορά αυτοκινήτου είναι ότι οι περισσότερες μάρκες έχουν παραλάβει τα νέα αυτοκίνητα και έτσι είναι πολύ πιο πιθανό το νέο σας αυτοκίνητο να είναι πράγματι μοντέλο 2017 και όχι 2016.

Τέλος, με τον κίνηση του Ιανουαρίου, έχει ξεσκαρτάρει και η αγορά από τα παλιότερα ετοιμοπαράδοτα, έχουν έρθει και οι νέες αφίξεις, και μπορείτε να διαλέξετε αυτό που θέλετε σε καλύτερη τιμή.
Τι λέτε λοιπόν; Μήπως ο Φεβρουάριος αυτός είναι ο μήνας που θα αγοράσετε αυτοκίνητο; Και αφού κάνετε μια γύρα στις αντιπροσωπίες, βλέπετε να έχουν αρχίσει οι προσφορές;
 

 
  • Στάθης

    Αγαπητέ Τάσο, όσοι έχουμε χρήματα, η εποχή μας δεν είναι για αγορές, αφού δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο και τα ευρώ μας θα είναι πολύτιμα, για την επιβίωση μας. Αν πάμε στη δραχμή, όπως ακούγεται, όσοι έχουν ευρώ (εννοείται κρυμμένα εκτός τραπεζών), τα χρήματα τους θα αποκτήσουν πολύ μεγάλη αξία στην αγορά, διότι οι δραχμές με τις οποίες θα μας πληρώνουν, θα υποτιμηθούν και θα έχουν ελάχιστη αξία, ενώ τα πάντα θα ακριβύνουν, όπως ανταλλακτικά, καύσιμα κ.λ.π. και έτσι δεν θα μπορούμε να διατηρήσουμε ένα αυτοκίνητο. Το να επενδύσουμε στην αγορά αυτοκινήτου δεν είναι ότι καλύτερο, διότι το αυτοκίνητο αυτό δεν θα μπορούμε να το κινήσουμε, αλλά αν μας τύχει και κάποια έκτακτη ανάγκη και χρειαστούμε χρήματα, ας πούμε μια αρρώστια, δεν θα πουλιέται. Μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να σιγουρευτούμε ότι όλα θα πάνε καλά, κανείς δεν πρέπει να ξοδέψει ούτε ευρώ, αλλά να τα έχει καλά κρυμμένα και να περιμένει. Εννοείται ότι όσα ευρώ βρεθούν στις τράπεζες, θα μετατραπούν σε δραχμές και θα υποτιμηθούν.

      1
  • Tasos

    Πολύ σωστά και με τον κίνδυνο ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει και θα αρχίσουν πάλι τα grexit και η επιστροφή στη δραχμή τότε βλέποντας τις προσφορές των εταιρειών θα πρέπει να το σκεφτούμε ακόμη πιο σοβαρά κάπου να επενδύσουμε ότι μας έχει μείνει αν φυσικά μας έχει μείνει.