5 φωτογραφίες »

Fiat 500e

5.948 Επισκέψεις στο άρθρο

Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Fiat 500 μέσω της νέας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του διάσημου μοντέλου, με την ονομασία Fiat 500e.

Το Fiat 500e είναι βασισμένο σε μια νέα και διαφορετική πλατφόρμα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί ηλεκτρική τεχνολογία. Έτσι, εκτός από μεγαλύτερο (+ 6 εκ. σε μήκος και πλάτος και + 2 εκ. στο μεταξόνιο), είναι και ελαφρώς διαφοροποιημένο αισθητικά. Στην περιορισμένης παραγωγής ανοιχτή έκδοση “La Prima”, είδαμε κάποια νέα στοιχεία –που αναμένονται να περάσουν και στις πιο άπλες εκδόσεις, όπως προβολείς LED, πιο κλειστή μάσκα, καθώς και το λογότυπο 500 μπροστά, που αντικατέστησε αυτό της Fiat. Αντίστοιχα, το πίσω μέρος είναι πιο στρογγυλεμένο, με τα φώτα να σχηματίζουν το γράμμα Ε για να τονίσουν την ηλεκτρική φύση του μοντέλου.

Με 320 χλμ. αυτονομίας
Το νέο 500e χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων και σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται -όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά- στα 150 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 42 kWh και έτσι του προσφέρει αυτονομία κίνησης 320 χλμ, ενώ χρειάζεται 21 ώρες για μια πλήρη φόρτιση από απλή οικιακή πρίζα (2,3 kW), ή 35 λεπτά από ταχυφορτιστή 85 kW για την ανάκτηση του 80%.

Πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης
Όπως και στο εξωτερικό του, έτσι και στο εσωτερικό, το Fiat 500e παρουσιάζει ένα εντελώς νέο προφίλ. Το νέο ταμπλό επεκτείνεται οριζόντια, με τον πίνακας οργάνων να αντικαθίσταται από ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών, ενώ στο μέσο του ενσωματώνει μια σειρά κουμπιών με λογική πλήκτρων πιάνου, καθώς φυσικά και την οθόνη αφής 10,25 ιντσών, η οποία υποστηρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 . Το 500e είναι διαθέσιμο με μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως αυτόματη πέδηση, παρακολούθηση τυφλών σημείων, προσαρμοζόμενο cruise control κ.α., ενώ τέλος υπάρχουν και τρία οδηγικά προφίλ: Normal, Range, Sherpa. Το τελευταίο περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ανέσεις και τις επιδόσεις, στο όνομα της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD E-TRANSIT
test center