• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι 85 ίπποι του Panda προσφέρουν την καλύτερη επίδοση για τη διαδικασία του 0-100 χλμ/ώρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα του συγκριτικού.

Ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας του Aygo έχει προσανατολισμό… οικονομίας, παραμένοντας «ζωηρός» και πρόθυμος στο να ανεβάσει στροφές.

Κινητήρες-Κιβώτια: Ισχυρό και πιο οικονομικό το Panda

86.240 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/7/2015

Στα αυτοκίνητα του συγκριτικού η μετάδοση της κίνησης γίνεται από ημιαυτόματα (χωρίς συμπλέκτη) κιβώτια 5 σχέσεων. Αυτά, από μόνα τους, προσδίδουν εν γένει μια μέτρια απόκριση στα απότομα κατεβάσματα, σε όλα τα μοντέλα, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι μικρές. Ξεκινώντας από το δυνατότερο κινητήρα του συγκριτικού, αυτός είναι ο 2κυλινδρος TwinAir των 85 ίππων, που κινεί το Panda και προσφέρει τις πιο καλές επιδόσεις του συγκριτικού. Πολύ χαμηλή είναι και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Fiat (4,1 λτ./100 χλμ). 

Όπως και στο Panda, το αυτόματο AS&G κιβώτιο του up! αρέσκεται να λειτουργεί στο manual mode. Ο 3κυλινδρος κινητήρας του up!, υπολείπεται κατά 10 άλογα από αυτόν του Panda, αλλά διαθέτει ένα κύλινδρο επιπλέον, o οποίος του εξασφαλίζει πιο smooth λειτουργία, συγκριτικά με τον TwinAir. Με 75 ίππους, η μέση εργοστασιακή κατανάλωσή του up! δεν υπερβαίνει τα 4,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων τα 105 γρ./χλμ. Σε καλό επίπεδο για την κατηγορία κυμαίνονται οι επιδόσεις του, αν και η μακριά κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου (ειδικά στις 2 τελευταίες σχέσεις) κάνει απαραίτητη την κίνηση με μία ταχύτητα κάτω. 

Στην περίπτωση του Aygo κάτω από το καπό του, υπάρχει ο, εκ βάθρων αναβαθμισμένος, 3κύλινδρος 1.000αρης κινητήρας, που κινούσε και το παλιό. Το τελικό αποτέλεσμα μας δίνει ένα μηχανικό σύνολο με 69 ίππους (+1 από πριν), αλλά κυρίως 95 Nm ροπής στις 4.530 σ.α.λ., εκ των οποίων τα 85 Nm είναι διαθέσιμα μόλις από τις 2.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο είναι το «x-shift» 5 σχέσεων με manual λειτουργία , που συμβάλει στην άνεση κυρίως στις καθημερινές μετακινήσεις. Από την άλλη βέβαια, σε πιο γρήγορες εναλλαγές, το κιβώτιο αυτό εμφανίζει μια υστέρηση, «κόβοντας» μερικά δευτερόλεπτα στις μετρήσεις επιτάχυνσης (14,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα), προς χάρη βέβαια της κατανάλωσης (4,2 λτ./100 χλμ.). Ωστόσο, με εκπομπές ρύπων στα 97 γρ./χλμ., δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

 
 • Ζάχος

  Αν δεν ενδιαφέρεστε για το ''μπραντ'' το ίδιο ακριβως αυτοκίνητο η σκοντα το δίνει 1000 περίπου ευρώ φτηνότερα και με 4 Χρόνια εγγύηση...

    8
 • Βατάτζης

  Με 10 χιλ ακριβως, παίρνετε το Suzuki Celerio πλούσια εκδοση με κανονικό πίσω παράθυρο, 260 λίτρα πορτ μπαγκαζ, πολυ χώρο για τα γόνατα, πολύ καλες επιδόσεις, χωρίς τελη, πίσω ηλ.παράθυρα, μπλουτουθ και αξιοπιστία ιάπωνα...

    5
 • Γιώργος

  είμαι κάτοχος Seat Mii (αδερφάκι του UP) οχι αυτόματο, και πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο μαζί του σαν δεύτερο αυτοκίνητο και όχι χρήση μόνο στην πόλη καθώς έχει κάνει πάνω από 10.000 χλμ αυτή την περίοδο σε ανοιχτούς δρόμους με ταχύτητες 120+ θα έλεγα οτι ειναι μια επιλογή που θα την έκανα ξανα με κλειστά μάτια.

    4