Fiesta Active ή Ecosport; Εσύ ποιο προτιμάς;

4.046 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2019)

Τώρα που υπάρχει το τόσο καλό Fiesta Active, μήπως το προτιμάς αντί για το Ford Ecosport;

Με δύο παρόμοια αυτοκίνητα στην ίδια κατηγορία, και παρόμοιες τιμές, η Ford θέλει να κερδίσει όσο πιο πολλούς αγοράστες. Όταν όμως έρθει η ώρα να αγοράσεις μικρό SUV από τη Ford, θα πάρεις το νέο Fiesta Active ή το κλασσικό Ecosport;
 
Τα δύο αυτοκίνητα φυσικά δεν μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό είναι οι κινητήρες 1,0 λίτρου βενζίνης και 1,5 λίτρων ντίζελ. Από κει και πέρα το πράγμα διαφέρει πολύ.
 
Βλέπεις το νέο Fiesta Active δεν είναι ακριβώς SUV αλλά ένα υπερυψωμένο μικρό, το μονο αυτή τη στιγμή στην αγορά, όχι όμως και το πρώτο στην κατηγορία. Στο παρελθόν η VW είχε στη γκάμα της αντίστοιχη έκδοση του Polo στην έκδοση Cross.
 
Αυτό όμως δεν το λες και μειονέκτημα. Το νέο Fiesta είναι ίσως το καλύτερο μικρό στην αγορά αυτή τη στιγμή, κάτι που δεν είναι απαραίτητα αλήθεια και για το Ecosport και την κατηγορία του. Το Fiesta ως το μοντέλο που κρατάει όλη τη μάρκα στην Ευρώπη, έχει πάντοτε την απόλυτη προσοχή της Ford κατά την εξέλιξη του, κάτι που φαίνεται στη σχεδίαση και ποιότητα, την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του. Και η έκδοση Active δεν υπολείπεται σε αυτούς του τομείς. Ίσα ίσα, κερδίζει με το  ύψος της και τον χαρακτήρα της, και ως SUV, αν κανείς το θεωρήσει κάτι τέτοιο, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα, χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά που φέρνει αυτούσια από το απλό Fiesta.
 
To Ecosport από την άλλη έχει σαφώς με το μέρος του το σχήμα, αφού είναι ξεκάθαρα SUV, με πιο κάθετες γυάλινες επιφάνειες, τετράγωνο πίσω μέρος, ακόμη και ρεζέρβα στην πίσω πόρτα. Όμως το Ecosport, αντίθετα από το Fiesta, είναι ένα μοντέλο που παράγεται και στη Βραζιλία, έχει εμφανώς γονίδια που ικανοποιούν την εκεί αγορά, αλλά όχι πάντα ή απαραίτητα και τις υψηλές απαιτήσεις της Ευρώπης. Σε θέματα ποιότητας, ποιότητας κύλισης, οδικής συμπεριφοράς, επιδόσεων και άνεσης, η σύγκριση με το Fiesta Active δεν το κολακεύει, παρόλα αυτά, έχει το προβάδισμα στην τιμή, αφού ξεκινάει σχεδόν 2.000 ευρώ χαμηλότερα, αν και με πλήρη εξοπλισμό η ψαλίδα κλείνει σε σχέση με το Fiesta Active.
 
Εσείς όμως ποιο προτιμάτε; Το «λιγότερο SUV» αλλά ανώτερο σε κάθε άλλο τομέα Fiesta Active, ή το πιο “άγριο”, πιο τετράγωνο, πιο παραδοσιακό τζιπάκι, το Ecosport; Τι λέτε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto