To Cadillac CT4 σεντάν. Η φίρμα είναι θυγατρική της General Motors.

GM: «Θα επιστρέψουν στην μόδα τα σεντάν»

1.933 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2019)

Ο αρχισχεδιαστής της General Motors πιστεύει ότι η μόδα των SUV θα περάσει και ότι οι πωλήσεις σεντάν θα σημειώσουν άνοδο.

Tα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των σεντάν έχουν μειωθεί σημαντικά σε όφελος των crossover και των SUV, ενώ ακόμα και τα pick-up παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη αύξηση σε ζήτηση. Οι εταιρείες, όπως είναι λογικό, ακολουθούν τις προτιμήσεις του κοινού και προσφέρουν στην γκάμα τους αρκετά SUV ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τις επιλογές που διαθέτουν στην σεντάν κατηγορία.

Είναι όμως τα σεντάν καταδικασμένα να εξαλειφτούν; Ο αρχισχεδιαστής της General Motors, κ. Michael Simcoe σε δηλώσεις που έκανε σε εκπομπή του προέδρου της Βrembo, σημείωσε πως αυτό δεν είναι το τέλος των σεντάν, τονίζοντας επίσης πως οι άνθρωποι θέλουν απλά όμορφα αυτοκίνητα που «θα θαυμάζουν οι γείτονές τους».

Ακόμα, παρά την κοινή παραδοχή ότι τα SUV γίνονται ολοένα και περισσότερα στους δρόμους, στις ΗΠΑ τουλάχιστον υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως οι ιδιοκτήτες σεντάν εταιρειών που σταμάτησαν να τα παράγουν, όταν αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο, δεν προτιμούν κάποιο SUV αλλά ψάχνουν κάποιο άλλο σεντάν νεότερης τεχνολογίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα Civic και Corolla βρίσκονται μέσα στο top-10 των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Εσείς τι λέτε; Eίναι απλά μια μόδα που θα περάσει τα SUV ή ήρθαν για να μείνουν;

Toyota
moto